A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

280 ezren voltak a világ legnagyobb könyvvásárán

Margaret Atwood
Frankfurt, 2017. október 15. Margaret Atwood kanadai író, költő és nőjogi aktivista (b) átveszi a Német Könyvkiadók és Könyvkereskedők Egyesületének Békedíját Heinrich Riethmüllertől a szervezet elnökétől a 69. Frankfurti Könyvvásáron 2017. október 15-én. (MTI/EPA/Armando Babani)
Vágólapra másolva!
A világ legnagyobb könyvszakmai találkozója Ismét látogatócsúcsot döntött. Az idei Frankfurti Könyvvásárt kereken 280 ezren keresték fel.
Vágólapra másolva!

Az ötnapos Frankfurti Könyvvásáron körülbelül négyezer kiállító és ezer szerző vett részt. A látogatók száma pedig kétezerrel nőtt a tavaly rendezvényhez képest. A vásáron csaknem

40 ezer művet mutattak be

hagyományos és digitális formában, a díszvendég Franciaország volt.

Margaret Atwood átveszi a Német Könyvkiadók és Könyvkereskedők Egyesületének Békedíját Heinrich Riethmüllertől, a szervezet elnökétől a 69. Frankfurti Könyvvásáron 2017. október 15-én Forrás: MTI/EPA/Armando Babani

A vásáron adták át Margaret Atwood kanadai írónak a német könyvszakma idei Békedíját. Atwood

a tizedik írónő, aki ebben az elismerésben részesül

a díj első, 1950-es átadása óta. A 77 éves író, költő „az emberiességért, az igazságosság és a tolerancia kereséséért” érdemelte ki a kitüntetést. „Atwood a béke és a szabadság bajnoka, aki felnyitotta a szemünket arra, milyen sötét lehet a világ, ha nem teljesítjük kötelezettségeinket a békés egymás mellett élésre” - mondta Heinrich Riethmüller, a német könyvkiadók és könyvterjesztők társaságának elnöke. Atwood azt mondta beszédében, hogy „a világ napjainkban közelebb van az 1930-as évek sötét napjaihoz”.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!