Ejtették a vádat a lengyel metalosok nemi erőszakos ügyében

Decapitated, Rafal Piotrowski
SEATTLE, WA - NOVEMBER 12: Singer Rafal "Rasta" Piotrowski of the band Decapitated performs on stage at Showbox Sodo on November 12, 2014 in Seattle, Washington. (Photo by Mat Hayward/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Nem lesz tárgyalás, mert ejtették a lengyel metalzenekar, a Decapitated elleni nemi erőszak vádját. Visszalépett a nő, akit állítólag a zenekar tagjai még tavaly, egy nyár végi koncertjük után erőszakoltak meg turnébuszukon. Az ügyvéd szerint túl hosszú lenne a tárgyalás, és védencének egy ilyen procedúra nélkül is nehéz a történteket feldolgoznia.
Vágólapra másolva!

Egyelőre nem lesz tárgyalás a nemi erőszakkal megvádolt lengyel metalbanda, a Decapitated ügyében. A korábban decemberre kitűzött tárgyalást először januárra tolták, majd az állítólagos áldozat ügyvédjének kérésére a múlt hét végén

ejtették a vádat.

Ez egyébként nem zárja ki azt, hogy a jövőben ne lehessen újabb vizsgálatokat indítani, és tárgyalást lefolytatni. Az ügyvéd azzal indokolta döntésüket, hogy a védencét ért trauma olyan súlyos, hogy esetében fontosabb a mielőbbi felejtéses gyógyulás, mint az, hogy esetleg megfelelő büntetést kapjon a zenekar. Az ügyvéd nagyon jól tudta, hogy mivel négy vádlott is van, nagyon elnyúlna a tárgyalás - írta a CoS.

Az együttes énekes, Rafal Piotrowski oegy 2014-es koncertjükön Forrás: Getty Images/Mat Hayward

A Decapitated és képviselői persze nem hagyták szó nélkül a visszalépést. Az ügyvédek egyből jelezték, hogy más állhat a háttérben. Szerintük egyszerűen a zenészek ártatlansága mellett szóló bizonyítékok megszaporodása miatt léptek vissza a vádlók. Egyébként már azt tervezték, hogy a nő szavahihetőségét kérdőjelezik meg. Ugyanis

kikotortak egy 2014-es peres ügyet, amiben a nő állítólag eskü alatt hazudott,

hogy védje a barátját, akit akkor három ember megkéselésével vádoltak. A zenekar tagjai amúgy egy ideje már szabadlábon védekeztek, most pedig, hogy ejtették az ellenük felhozott vádakat, hazatérni készülnek Lengyelországba. Az együttest még szeptember 9-én tartóztatták le, a vád pedig akkor az volt, hogy egyik, Washington állambeli koncertjük után két nőt vittek fel a turnébuszukra, és egyiküket csoportosan megerőszakolták. A másik nő állítólag el tudott menekülni, a másik pedig az volt, aki a feljelentést tette, most pedig visszalépett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!