A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Tizenhárom almafát ültetett a Nemzeti Színház tizenhárom színésze - videó

SZARVAS József; WASS Albert; VIDNYÁNSZKY Attila
Budapest, 2020. február 27. Szarvas József színművész, Félegyházi-Megyesy Péter, a Nemzeti Színház almafájának örökbefogadója és Vidnyánszky Attila, a teátrum vezérigazgatója (b-j) elülteti a Nemzeti Színház Trianon 100 rendezvénysorozata részeként a Tizenhárom almafa című Wass Albert-bemutatóhoz kapcsolódó őshonos oltott almafát a színház mellett 2020. február 27-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Színház „Trianon 100" rendezvénysorozatának részeként, a Tizenhárom almafa című Wass Albert-bemutatóhoz kapcsolódva a teátrum színművészei csütörtökön elültettek 13 őshonos, oltott almafát. Egyet a Nemzeti Színház kertjében, a többit pedig Somoskőújfalun, Balassagyarmaton, Tompán, Kelebián, Tarpán, Újszalontán, Dunaszigeten, Magyarszombatfán, Berzencén, Sátoraljaújhelyen, Gyálaréten és Nagylakon ültették el a színészek a helyi képviselőkkel.
Vágólapra másolva!

A budapesti ünnepséget a Nemzeti Színház kertjében tartották, ahol Vidnyánszky Attila, a teátrum igazgatója, az előadás rendezője és Szarvas József színművész, az előadás főszereplője ültette el a Tündérkert Projekt által biztosított, Wass Albert regényében szereplő Pónyik almafát. Ugyanilyen almafát vittek a vidéki településekre is – azokba a falvakba és városokba, amelyek Trianon következtében közvetlenül élték át a szétszakítottság fájdalmát, és annak következményeit.
„Az összetartozásunkat hangsúlyozzuk folyamatosan. Lehetnek határok, de egységes nemzet vagyunk egységes kultúrával. Ezt szimbolizálja a 13 almafa, amit elültettünk."- mondta Vidnyánszky Attila. Az Origo stábja forgatott a Nemzeti Színház kertjében, és elkísérte Dunaszigetre Szarvas Józsefet, aki ott is ültetett egy almafát.
Nézze meg a videót!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!