Több mint 10 milliót adtak Ed Sheeran különleges festményéért

Ed Sheeran, portré
British singer-songwriter Ed Sheeran listens during a press conference for the film "Songwriter" presented in the "Berlinale special gala" category during the 68th edition of the Berlinale film festival in Berlin on February 23, 2018. (Photo by John MACDOUGALL / AFP)
Vágólapra másolva!
Jótékony célra árverezték el Ed Sheeran egyik festményét. Végül 40 ezer fontért kelt el a nem szokványos módon készített alkotás.
Vágólapra másolva!

A brit popsztár, Ed Sheeran különleges, fröcskölt technikával előállított festményét 40 ezer fontért, azaz nagyjából 16 mililó forintért árerezték el jótékony célra. A háromszoros Grammy-díjas angol énekes-dalszerzőnek első ízben került kereskedelmi forgalomba egy festménye. A kép a Dab 2 címet kapta, mivel Sheeran gyerekkora óta így hívja az édesapját, akinek egyébként már két festményt is ajándékozott.

Az absztrakt kép megalkotásához Sheeran a kereskedelmi forgalomban kapható falfestékeket használta, amelyeket egy ecsettel fröcskölt a vászonra. „A magam módján alkotok, és én így szeretem” – nyilatkozta a technikáról. Az absztrakt festményen kívül Sheeran felajánlott a karitatív aukcióra gyerekkorából származó régi Lego-kockákat is, ezek több mint 4 ezer fontért (1,6 millió forintért) keltek el.

Az énekes szüleinek részvételével szervezett árverésre olyan sztárok ajánlottak fel személyes tárgyakat, mint David Beckham, Kylie Minogue vagy Usain Bolt. Az aukción összegyűlt 500 ezer font, azaz körülbelül 200 millió forintos bevételből többek között sérült gyerekek speciális szükségleteit kielégítő játszóteret létesítenek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről