Beteg Deák Bill Gyula, nem vehette át a kitüntetését

Deák Bill Gyula koncert, Volt fesztivál 2019
Vágólapra másolva!
Az utolsó pillanatban le kellett mondania élete egyik legnagyobb élményérő Deák Bill Gyulának. Betegen, 39 fokos lázzal fekszik otthon, ezért nem tudott péntek délelőtt megjelenni az állami kitüntetések átadásán.
Vágólapra másolva!

Deák Bill Gyula nagyon csalódott, hogy nem vehette át személyesen a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét. Erről a Borsnak mesélt a zenész. A polgári tagozat kitüntetésében főigazgatók és sportvezetők részesültek, egyetlen előadóművészként egyedül ő részesült a kitüntetésben.

– mondta a telefonba Deák Bill, hogy hol maradt az ünnepségről.

A zenész a telefonban percről percre be kellett számolni, hogy miként zajlott az ünnepélyes átadó, kik voltak ott, milyen titulussal konferálták fel és kapott-e tapsot?

– kérdezte őszinte kíváncsisággal a hangjában a Bors munkatársát.

Ezek után az énekes azt kérdezte, kik kaptak még Magyar Érdemrend Tisztikeresztet. Amikor megtudta, hogy két orvos főigazgató és a jégkorong akadémia elnök,a feleségéhez fordult:

Arra is kíváncsi volt, hogy megtapsolták-e, amikor bemondták a nevét? Az igenlő választól meghatódott.

– mondta.

"Kikészítettem az öltönyömet, a nyakkendőt...Ezek azóta is a szobában lógnak, én pedig fekszem és abban reménykedem, hogy nem kaptam el ezt az átkozott koronavírust. Egyszerűen nem hiszem el, hogy ilyen peches vagyok... A kitüntetést természetesen utólag majd megkapom, és nagyon fogok neki örülni, de nagyon jó lett volna a Pesti Vígadóban, ünnepélyes keretek között Kásler miniszter úrtól átvenni. Annak azért van rangja! A szívem megszakad, hogy nem vehettem át a kitüntetésemet, de ezzel együtt is azt érzem, hogy nagyon boldog vagyok, nagy megtiszteltetés, hogy megkaptam. Így alakult... Most egy pár percig kiörömködöm magam, aztán arra összpontosítok, hogy meggyógyuljak. Köszönöm azoknak, akik a távollétemben is megtapsoltak" – tette hozzá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!