A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Koncz Gábor: Gyűlölöm a percembereket

Koncz Gábor
Budapest, 2012. május 16. Koncz Gábor színész a Hogy volt!? című tv-műsor felvételén, az MTVA 1-es stúdiójában. MTVA Fotó: Zih Zsolt
Vágólapra másolva!
Bevallom, azt hittem, elvisz majd, s egészen a mennyországig repít a korona, ez az átkozott vírus. Megrémiszt a világ, amely körülvesz bennünket: a covid-járvány, a közelünkben dúló háború, ez mind-mind távol áll tőlem - mesélte a születésnapos Koncz Gábor, aki úgy érzi: addig fog élni, amíg képes játszani. Jelenleg 84 évesen négy darabban szerepel.
Vágólapra másolva!

A közelmúltban három barátomat temettem el, és ebben a korban minden kultúrembert foglalkoztat az elmúlás gondolata. Olykor elolvasom, vagy inkább elszavalom Kosztolányi gyönyörű versét, a Halotti beszédet. Egyébként jól vagyok, nemrég a barátaim azzal fogadtak, hogy azt olvasták valahol: meg vannak számlálva a napjaim. Összevissza írnak mindent.

Koncz Gábor Forrás: MTI/Zih Zsolt

Ha valamit gyűlölök a világban a betegségek és a háborúk mellett, az az anarchia és a celebeknek nevezett, televízióban mutatott percemberek. Elsekélyesedett, értékeit vesztett világ ez. Én imádom a harmóniát, a romantikát. Amikor annak idején legényemberként megfoghattam egy lány kezét a moziban, egy hétig nem mosakodtam, hogy őrizzem az érintését...- mesélte a Blikknek a 84 éves színművész.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!