A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Színház nagy színészei – Schnell Ádám, Bodrogi Gyula Rácz József és Kristán Attila – mellett a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói is szerepelnek Molnár Ferenc: Egy, kettő, három - Az ibolya című két egyfelvonásos darabjában. Az előadást - amelynek bemutatója szeptember 26-án, kedden volt, nagy sikerrel - Rátóti Zoltán rendezte, aki az Origónak azt mondta: eredetileg tananyagként foglalkozott a két Molnár Ferenc-darabbal - az egyetemistákkal vizsgaelőadásra készültek. Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója kérte meg Rátóti Zoltánt, hogy a teátrum színészeivel kiegészítve egy egész estés színházi előadást hozzanak létre az SZFE hallgatóival. A fiatalok az Origónak úgy fogalmaztak: először el sem hitték, hogy ilyen hatalmas lehetőséget kaptak, de nagyon örültek, hiszen mindannyian erre vágytak. Bodrogi Gyula azt mondta: Schnell Ádámmal, Kristán Attilával és Rácz Józseffel segítették az egyetemistákat a próbák folyamán, és véleménye szerint a fiatalok ugyanolyan tehetségesek és lelkesek, mint amilyenek ők voltak főiskolásként.
Vágólapra másolva!

Molnár Ferenc az Egy, kettő, három és Az ibolya című híres egyfelvonásos darabjait metsző humorral és mély emberismerettel írta meg. A színészeket pazar szerepekben láthatjuk, a néző pedig remekül szórakozik.

Molnár Ferenc: Egy, kettő, három című darabja a Nemzeti Színházban. Schnell Ádám és Bodrogi Gyula Forrás: Eöri Szabó Zsolt - Nemzeti Színház

Egy bankigazgató és egy színházigazgató sorsát követheti végig a közönség egy este a két előadás során.

Molnár Ferenc: Egy, kettő, három című darabja a Nemzeti Színházban Forrás: Eöri Szabó Zsolt - Nemzeti Színház

Mindkét történet tele van humorral, szerelemmel, és persze az előadások végén egy-egy furcsa csavarral.
Az egyik próbán forgatott az Origo stábja. Nézze meg a videót.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!