Januártól ismét látható a Nine a Budapesti Operettszínházban

Fotó: Janus Erika
Vágólapra másolva!
2024 januárjában ismét látható a Nine című musical a Budapesti Operettszínházban. Ennek alkalmából az előadás alkotói és előadói közönségtalálkozót tartottak november 28-án kedden, 18 órától a Kálmán Imre Teátrumban.
Vágólapra másolva!
2024 januárjában ismét látható a Nine című musical a Budapesti Operettszínházban. Forrás: Jankaphoto [Janus Erika]

Két éve a Nine budapesti ősbemutatójával nyitotta meg új évadát a Budapesti Operettszínház. Balázs Zoltán rendezése lenyűgözte a nagyközönséget, ami nem csoda, hiszen

a nagyszabású produkció díszletei és a jelmezei szokatlan látványvilágot tárnak a nézők elé, a darab sokféle zenei műfajból és stílusból táplálkozik, a művészek pedig több nyelven is megszólalnak.

Az előadás a Nagymező utcai teátrum Musical Együttese számára rendkívüli kiteljesedési lehetőségeket biztosít mind a klasszikus, mind a kortárs táncok által ihletett koreográfiák okán is. A New York-i Broadwayn óriási sikerrel játszott musical 2024. január 11. és 14. között öt alkalommal látható az Operettszínházban.

A nagyszabású produkció díszletei és a jelmezei szokatlan látványvilágot tárnak a nézők elé. Forrás: Jankaphoto [Janus Erika]

A dalszövegeket a főszereplő Guido színpadi alakját megformáló Szomor György fordította olasz nyelvről magyarra, a színház sztárjai pedig olaszul és franciául is énekelnek a produkcióban. Az Operettszínház társulatának tagjai mellett Bánsági Ildikó, Keresztes Ildikó, Szilágyi Enikő és Benedekffy Katalin is látható az előadásban. A Nine karmesterei Bolba Tamás és Makláry László, koreográfusa pedig Szöllősi András.

A színház sztárjai olaszul és franciául is énekelnek a produkcióban. Forrás: Jankaphoto [Janus Erika]

Federico Fellini Oscar-díjas 8 és ½ című ikonikus mozija a filmtörténet első rendezői önvallomása. Újító filmes alkotás, ami nagy hatást gyakorolt más művészekre is. A film alapján az 1980-as évek elején Mario Fratti feldolgozásában, Arthur Kopit librettójával és Maury Yeston zenéjével és szövegével született meg a Nine című musical. 1982. május 9-én mutatták be a New York-i Broadwayn, ahol revelációval fogadták, óriási sikert aratott nem csupán a nézők, hanem a kritikusok körében is.

A darabot 12 Tony-díjjal jutalmazták, többek között a legjobb musicalnek, a legjobb eredeti zenének és szövegkönyvnek, valamint a legjobb jelmeztervezésnek járó elismeréseket is besöpörte.

Az előadást az évek során 729-szer tűzték műsorra ott, mindeközben pedig elindult nemzetközi hódító útjára is: színpadra állították szerte az Amerikai Egyesült Államokban, majd Dél-Amerikában és Európa több országában.

A közönségtalálkozón a darab sztárjai fergeteges műsorral, dedikálással és fotózkodási lehetőséggel várták az érkezőket. Forrás: Jankaphoto [Janus Erika]

A Kálmán Imre Teátrumban megtartott közönségtalálkozón az előadás alkotói és művészei, Dolhai Attila, Szomor György, Homonnay Zsolt, Nádasi Veronika, Füredi Nikolett, Siménfalvy Ágota, Dancs Annamari és Auksz Éva – Tassonyi Zsolt karmester zongorajátékával kiegészülve – fergeteges műsorral, dedikálással és fotózkodási lehetőséggel várták az érkezőket, akik a színház felhívására olasz stílusú maszkban, velencei álarcban és jelmezben is érkeztek az eseményre. Az est során bemutatkoztak az Operettszínház partnerei is, akik megidézték Olaszországot és hamisítatlan dolce vita-életérzést varázsoltak a Kálmán Imre Teátrum falai közé.

Az előadás alkotói és előadói közönségtalálkozót tartottak november 28-án, a Kálmán Imre Teátrumban. Forrás: Jankaphoto [Janus Erika]

Az előadásokra jegyek vásárolhatók az Operettszínház oldalán, valamint az Operettszínház 1065 Budapest, Nagymező utca 17. szám alatti Jegypénztárában (tel.: +3613124866; e-mail: jegy@operett.hu).

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről