A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNFucsovics Márton
15:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNPupp Réka
18:00CselgáncsReka Pupp-Amandine Buchard
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:55TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
NyílNyíl

Véget ért a Campus fesztivál, idén mintegy 121 ezer vendég volt

Fotó: Campus Fesztivál
Vágólapra másolva!
Vasárnap hajnalban véget ért a 16. Campus Fesztivál Debrecenben. Magyarország egyik legnagyobb nyári kulturális eseményére összesen mintegy 121 ezren látogattak ki, a legtöbben a pénteki napon Dimitri Vegas, illetve Majka fellépésén szórakoztak a fesztiválon.
Vágólapra másolva!

Idén 21 programhelyszínnel várták a szervezők a látogatókat, a teljes zenei kínálatban közel háromszáz zenei produkció volt, csak a zárónapon 95 programon vehettek részt a látogatók. A Campus Fesztivál turisztikai jelentőségét mutatja, hogy négy napra teljesen megtelt Debrecen és környéke, a városban a megszokottnál is jóval többen fordultak meg, a szállásfoglaltság gyakorlatilag 100%-os volt.

Fotó: Campus Fesztivál


A Campus több éve arra törekszik, hogy olyan biztonságos, családbarát, kulturált fesztivál legyen, amely valóban minden korosztályt elér. A fesztivál megvalósításában kiemelt szerepet vállal a Debreceni Egyetem: a zenei színpadok mellett évek óta fontos szerepet kap az egyetemi aktivitásokat bemutató Egyetem Tér, ebben az évben pedig a kínálat a Debreceni Egyetem Színpaddal bővült, ahol mások mellett a Margaret Island, a Brains, Manuel, T. Danny és az R-Go is fellépett. 

A szerdai este ezen túl különleges élményt tartogatott az idén felvételizőknek a Campuson, hiszen itt tartották az országos Pont Ott Partit, a nagyszínpadon pontban 20 órakor Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter jelzésére hozták nyilvánosságra az idei ponthatárokat.

„Ami talán a legfontosabb, hogy az idei Campus Fesztiválra még inkább kijelenthetjük a családbarát elnevezést.” – nyilatkozta Miklósvölgyi Péter, a fesztivált szervező Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. egyik ügyvezetője. „Az elmúlt évekhez képest is jelentősen megnőtt a különböző korosztályok és generációk jelenléte a fesztiválon, ami azért is fontos visszajelzés nekünk, mert elértük a célunkat, hogy minden korosztály jól érezze magát ebben a komfortos nagyerdei környezetben. Miklósvölgyi Péter kiemelte, hogy a Campus még mindig pénztárcabarát étel- és italárakat tud nyújtani a fesztiválozóknak. „Idén a négy estéből háromszor is gyakorlatilag elértük a Metal-Sheet Nagyszínpad előtti terület befogadóképességének határait, ezen a nézőtéren kitehettük a képzeletbeli megtelt táblát. A közönség és a fellépőink visszajelzése alapján úgy látjuk: sikerrel zártuk az idei évet, ami nem túlzás, hogy elég egyedülálló a mai fesztiválpiacot látva.”- zárta röviden az ügyvezető.

Fotó: Campus Fesztivál

A nagyszínpad területén túl a Campus szervezői évről évre igyekeznek konfortosabbá és biztonságosabbá tenni valamennyi programhelyszínt. A zajterhelés csökkentése mellett fontos szempont a fenntarthatóság és a Campus zöldítése is, ez utóbbit külön segíti a pet-palackok és aludobozok visszagyűjtése.

 „Az idei Campus előkészületein 1100, a fesztivál működtetésén 2800 közreműködő dolgozott, ebből majdnem négyszázan feleltek a közönség biztonságáért.” – mondta el Páll László, a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. másik ügyvezetője. „Kitűzött célunk volt, hogy gyorsuljon a beléptetés, az új rendszer jól vizsgázott, fennakadás, hosszú várakozási idő egyik nap sem történt. Az időjárás kegyes volt, így gyakorlatilag problémamentesen zártuk az idei évet. A helyreállítást a Nagyerdei körút forgalomba való visszahelyezésével kezdtük meg hajnalban, a teljes munkával rövid időn belül végezni fogunk, hogy a Nagyerdei Park minél hamarabb újra elérhető legyen bárki számára.” 

A Campuson továbbra is a zenéé volt a főszerep. „Nagyon jó érzés látni, hogy milyen sokféle különböző zenei ízlésű és stílusú ember látogat ki a fesztiválra. A változatos és sok réteget megszólító programkínálaton belül külön is izgalmas volt, hogy 13 országból 15 nemzetközi előadót láttunk vendégül. A tizenhatodik Rita Ora lett volna, aki sajnos a fellépését megelőző éjszaka Budapesten kórházba került, így a szombati nap programját át kellett szerveznünk, de úgy érezzük, hogy a hangulatra nem nyomta rá a bélyegét ez az esemény. Számos emlékezetes pillanatot tudunk máris felidézni a hazai előadók fellépéseiről, nagy dolognak tartjuk, hogy a zenei színtér néhány fontos zenekara (így például a hét év után újjáalakuló Amorf Ördögök, illetve a legendás Thy Catafalque) idén nyáron kizárólag a mi fesztiválunkon lépett fel, de különleges alkalom volt a Tankcsapda akusztikus koncertje is.” – mondta el Süli András programigazgató. 

A zenén kívül idén is rengeteg egyéb programot láthattunk: a kiemelkedően színes civil faluban a 47 társadalmi szervezet mellett párját ritkító gyermekprogramokkal és művészeti aktivitásokkal lehetett találkozni, megjelent a Csokonai Nemzeti Színház, készült absztrakt versfal és idén is a fesztiválozók kedvenc fotótémája volt az utcaszínházi vonulás.

A Campus minden évben fontosnak tartja, hogy a vendégei figyelmét egy-egy kiválasztott ügyre irányítsa. Tavaly a VIP támogatói jegyekből 12 millió Ft gyűlt össze, az összeget a koronavírus miatt árván maradt gyerekeket segítő Regőczi István Alapítvány és a Debreceni Karitatív Testület számára ajánlották fel. Idén Micskó Benjámin részére történt a gyűjtés. Micskó Benjámin (Beni) 4 éves, Duchenne-féle izomsorvadásban szenved és a világ egyik legdrágább gyógyszere segíthet csak rajta. A Campus közössége csatlakozott a Mentsük meg Benit Alapítványhoz, a VIP fogadásból származó összeg elérte a 12,5 millió forintot. 
A következő napokban nagy erőkkel folyik a terület helyreállítása, a színpadok és egyéb felépítmények elszállítása. De megmaradt a páratlan debreceni fesztivál élmény, hogy 2025-ben egy újabb kövesse. A tizenhetedik Campus Fesztivál 2025. július 16. és 20. között várja a fesztiválozni vágyókat az egész országból a Debreceni Nagyerdőn - írja a Campus Fesztivál sajtóközleménye.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!