Felemelő pillanat: több ezer kadét együtt mondta el Dobó esküjét a Nemzeti Színház Egri csillagok című előadásában

kadétok az MVM Dome előtt
Fotó: Talán Csaba
Vágólapra másolva!
Mintegy kétszáz táncos és közel száz művész lépett fel a Nemzeti Színház monumentális produkciójában, az Egri csillagok című előadásban a budapesti MVM Dome-ban pénteken. A nézőtéren helyet foglaló több ezer, a Honvéd Kadét Programban részt vevő középiskolás diák közösen szavalta el a várvédők esküjét a Dobó István várkapitányt alakító Trill Zsolt Kossuth-díjas színművésszel.
Vágólapra másolva!

„A hűség, a bátorság, a hazaszeretet és a közös célokért való küzdelem nem csupán történelmi fogalmak, hanem olyan értékek, amelyek a mindennapjaink részévé kell, hogy váljanak. Egy a jelszó: a hazáért mindhalálig.” – mondta dr. Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke az MVM Dome-ban, ahol a Honvédelmi Minisztérium és a Nemzeti Színház együttműködésének köszönhetően több ezer honvédelmi kötődésű diák volt részese az Egri csillagok rendhagyó előadásának.
Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója, a darab rendezője úgy fogalmazott: megtisztelő kadétoknak bemutatni a darabot. "A regény tele van olyan mondatokkal, amely egy egész életre való útmutató. Ma délután biztos, hogy győzni fogunk!" - mondta.
A Nemzeti Színház a regényt 1800 négyzetméteren közel 100 művész és 200 táncos részvételével állította színpadra az MVM Dome-ban a Magyar Nemzeti Táncegyüttessel közösen.
Az előadás második felvonásában a nézőtéren helyet foglaló középiskolások a Dobó István várkapitányt alakító Trill Zsolt Kossuth-díjas színművésszel közösen mondták el a várvédők esküjét. Felemelő percek voltak, amikor színész és diákok együtt tették le az esküt.
Az Origo stábja is forgatott az eseményen - nézze meg a videót. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!