Az MVM Dome-ban adja elő az Egri Csillagokat a Nemzeti Színház

Vágólapra másolva!
Mintegy kétszáz táncos, közel száz művész lép fel a Nemzeti Színház monumentális produkciójában, az Egri csillagok című előadásban a budapesti MVM Dome-ban szeptember 5-6-7-én.
Vágólapra másolva!

Az előadás főpróbáját szeptember 5-én a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság gyermek és felnőtt, időskorú ellátottjai közül 1500 fő nézheti meg. Másnap, szeptember 6-án 

a nézőtéren helyet foglaló több mint hatezer, a Honvéd Kadét Programban részt vevő középiskolás diák a Dobó István várkapitányt alakító Trill Zsolt Kossuth-díjas színművésszel közösen szavalja el a várvédők esküjét. 

Az előadás előtt beszédet mond majd Dr. Böröndi Gábor László vezérezredes, a Honvéd Vezérkar Főnöke, Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója, valamint Zsuráfszky Zoltán, társrendező-koreográfus, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti vezetője.

Közel száz művész lép fel a Nemzeti Színház monumentális produkciójában, az Egri csillagok című előadásban
Fotó: Nemzeti Színház

Szeptember 7-én az előadásokra 6000 diák és pedagógus érkezik olyan településekről, mint például Békéscsaba, Balassagyarmat, Eger, Hódmezővásárhely, Keszthely, Miskolc, Orosháza, Sopron, Várpalota és Veszprém. A nagyszabású produkcióra külhoni magyar nézőket is várnak többek között Temesvárról, Fülekről és Somorjáról.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!