A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Sokkoló Függőségek a LifeNetworkön

Vágólapra másolva!
Ennek az erőteljes és megragadó sorozatnak a szereplői legsötétebb démonaikkal szembesülnek és utat keresnek a jóvátételhez. Az egyes epizódokban olyan emberek portréit mutatjuk be, akik drogtól vagy más szenvedélytől való függősége válsághelyzetbe sodorta életüket, elszakította őket családjuktól, barátaiktól.
Vágólapra másolva!

A Sokkoló Függőségekkel rávilágítunk azokra az alternatív gyógymódokra, amiket a függőségben szenvedők igénybe vehetnek, reményt adunk a családoknak, akiknek már nincs kihez fordulni. Az intervenció lényege, hogy a család és a barátok segítségével felnyissák a függők szemét, romba dőlt életükből van kiút. Minden rész végén meglepetésszerű terápiás közbelépés szemtanúi lehetünk, amit szakemberek és a hozzátartozók hajtanak végre. Ez általában a meglepetés erejével hat, a szenvedélyek rabja nem számít a család és a barátok pozitív, segítő hozzáállására. Katartikus lehet számára és sok esetben beindítja a változást. Jó példa erre, hogy a sorozat premiere óta megismert 61 szenvedélybetegből 59-et sikerült rávenni egy elvonókúrán való részvételre.

A sorozat részeiből kiderül az alkohol és a drog rabjai hogyan jutottak el az egyszeri használattól a teljes fizikai függésig, a totális leépülésig. A legtöbb esetben a függőségek hátterében gyerekkori traumák, molesztálás, szülői agresszió, erőszakos családtagok húzódnak meg. Megismerkedhet például Cassie történetével, aki a gyermekkori molesztálás hatására először bulimiás lett, ami később bipoláris személyiség zavarokhoz vezetet. Tinédzserkorában újabb erőszak áldozata lett, az elszenvedett traumák okozta fájdalmát később nehéz drogok használatával, és öncsonkítással csillapította. A függés szinte minden esetben a múltban átélt megrázkódtatások fel nem dolgozásából adódik.

Sokkoló Függőségek minden hétköznap este 22.00 órakor a LifeNetworkön!

Forrás: [origo]


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!