2030 - Ki néz vissza a tükörből 20 év múlva?

Vágólapra másolva!
Húsz év hosszú idő, különösen, ha kicsapongó életmódot folytató sztárokról van szó. A LifeNetwork 2030 című reality-showja szembesíti a hírességeket és a velük együtt versenyző önkénteseket, azzal, hogy mi vár rájuk két évtized múlva. Orvosokból álló szakértőcsapatunk pedig segít nekik, hogy húsz év múlva is elégedettek legyenek önmagukkal. Ez azonban nem egyszerű feladat, amihez önfegyelemre és önmegtartóztatásra lesz szükségük. Vajon sikerül nekik? A 2030-ból kiderül!
Vágólapra másolva!

Helytelen táplálkozás, káros szenvedélyek és persze rengeteg stressz. Legtöbbünknek ebből áll a napja. Reggeli helyett csak egy kávéval indítjuk a napot, délben kapkodva bedobunk egy szendvicset, az esti sétát, vagy edzést kihagyva inkább fáradtan lerogyunk a kanapéra, a vacsora pedig mi lenne más, mint valami zsíros, túlfűszerezett fogás. Nem kényszerből inkább kényelemből választjuk ezt a életformát, így aztán csak magunkat okolhatjuk, amikor évek múlva az orvos közli a rossz hírt.

A most induló 2030 reality showban hat közismert személyiség vállalkozik rá, hogy szembenézzenek húsz évvel és idősebb önmagukkal. A műsorban Árpa Attila, Tóth Gabi és tovább négy sztár tudhatja meg, mire számíthatnak, ha folytatják jelenlegi életmódjukat.

Forrás: [origo]
Nézd meg te is az iWiWen, hogy fogsz kinézni 2030-ban!

Velük párhuzamosan hat civilnek is lehetősége lesz ugyanerre. Az iWiW közösség oldal 2030 alkalmazásán keresztül jelentkező résztvevők életvitelét szakmai zsűri vizsgálta meg a műsor előtt. A kiválasztás során többek között figyelembe vették alkoholfogyasztási és dohányzási szokásaikat, valamint az is mérvadó, hogy kinek mennyi stresszel kell megküzdenie a mindennapokban.

A 2030-ban adásonként két szereplő életmódját ismerhetik meg a nézők. Megtudhatják mikor kelnek, mennyit alszanak, mit reggeliznek, hogyan töltik egy napjukat, esténként sportolnak-e vagy inkább a tévé előtt lazítanak, mivel töltik a szabadidejüket.



A műsorban többek között azt is figyelemmel kísérhetik, hány kalóriát tartalmaz Tóth Gabi reggelije, mennyi koffeint fogyaszt naponta Árpa Attila. A 2030 orvosokból álló szakértőcsapata a szereplőkön elvégzett tesztek eredményei alapján értékeli, hogy milyen mértékben öregednek majd a következő két évtized során. Az adatokból számítógépes programmal megrajzolják a résztvevők húsz évvel idősebb arcát, így már az első adás végén szembesülhetnek a drámai átalakulással. Annyit elöljáróban elárulhatunk, nem fog tetszeni nekik a jövőkép, és a látottak arra sarkalják majd őket, hogy változtassanak jelenlegi életmódjukon.

Bizonyára lesz, aki nehezen viseli a kritikát, de a látottak hatására valószínűleg mindegyikük javítani szeretne majd az összképen. A változtatáshoz segítséget kapnak az orvosoktól és a szakértői tanácsok alapján új életet kezdhetnek. A szereplők alig néhány hét alatt a kényelmes kanapék, füstös szórakozóhelyek és gyorséttermek helyett megismerik a biopiacok, futópályák és jógatermek világát.

Ez idő alatt a résztvevők életmódnaplót vezetnek, amelybe minden táplálkozással és mozgással kapcsolatos információt bejegyeznek. Négy hét elteltével pedig újra a zsűri elé állnak, ahol az új adatok alapján ismét bekerülnek az öregítő programba. Az orvosi vizsgálat után kiderül, valóban betartották-e a kapott tanácsokat.

L. L. Junior retteg az öregedéstől


A LifeNetwork első saját gyártású életmód valóságshowjában először a zenész-énekes L.L. Junior szembesülhet húsz évvel idősebb önmagával. Kérdés, mit szól majd ahhoz a változáshoz, amely akkor vár rá, ha folytatja eddigi életmódját. Az énekes retteg az öregedéstől, így félelemmel várta az értekelés után, a grafikai programmal megöregített arcképét.

A 2030 május 14-én 21:00 órakor a LifeNetworkön sugárzott műsor első adásában L. L. Junior és civil párja alapos állapotfelmérésen esnek át, ahol kiderül, hogy a rapper nem igazán folytat egészséges életmódot. Reggel energiaitallal, kávéval és cigarettával kezdi a napot, mozogni csak módjával mozog, zöldséget csak elvétve eszik, nagyon sokat ül a számítógépe és a televíziója előtt, este fellépésről fellépésre rohangál és napimádó - szinte mindennap szoláriumba jár vagy napozik. A bőrgyilkos életmód bizony meglátszik majd azon a fotón, mellyel a stúdióban szembesítik, s L.L. Junior eldöntheti, hogy követi-e a 21 napos életmód váltást jelentő, számára megalkotott programot.



Az elmúlt hónapokban több, mint tíz kiló súlyfelesleg rakódott a külsejére sokat adó énekesre, ám konditerembe szinte sosem jár. A műsorból kiderül, hogy sikerült-e felvenni a harcot az öregedéssel, vajon megbarátkozik-e a napi rendszeres testmozgással és képes -e megenni a gyűlölt zöldséget, vajon le tudja-e tenni a cigarettát, melyből naponta két dobozt is elszív.

A 2030 című új életmód valóságshowban azonban nem csak sztárok harcát láthatjuk az öregedéssel szemben, hanem minden adásban megismerhetünk egy-egy civil jelentkezőt is, akik több, mint hatezer jelentkező közül lettek kiválasztva. A hétköznapi főhösők ugyanazon évben születtek mint celeb párjaik. Az ő problémáikra és életmódjukra valószínűleg több százezren ráismernek majd. A műsor készítői remélik, hogy a LifeNetwork első saját gyártású valóságshowja ráébreszti a csatornát választókat arra, hogy életmódunk rajtunk múlik és igenis képesek vagyunk befolyásolni, milyen arc köszön vissza nekünk a tükörből húsz év múlva.

A műsor célja, hogy a rohanó életmódot folytató sztárok mellett a tévé képernyője előtt ülő nézők is kedvet kapjanak az egészségesebb életvitelhez. Az iWiWen futó alkalmazásunk segítségével pedig bárki megnézheti, hogyan fest majd 20 év múlva, ha nem változtat jelenlegi életmódján.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!