A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nem törődünk a deréktáji úszógumi veszélyeivel

Vágólapra másolva!
A szakértők szerint a legtöbb ember nincs tisztában azzal, hogy az úszógumi a derekuk körül növeli a rák, a cukorbetegség és a szívbetegségek kockázatát. Ezt egy 2 085 fő bevonásával végzett felmérés mutatta ki. A megkérdezettek 97 százaléka nem volt tisztában az összefüggésekkel, bár 71 százalékuk beismerte, hogy túlsúlyt hordoz a dereka körül. 
Vágólapra másolva!

A test középtájékán felhalmozódó súlyfelesleg ösztrogént termel és a hasban különböző vegyületek túltermelődését idézi elő, ami a halálos betegségek nagyobb kockázatával jár. A nők 2-es típusú cukorbetegséget és szívbetegséget kaphatnak, ha a derékbőségük meghaladja a 80 centimétert. Férfiak esetében a kockázat 94 centiméter felett kezd el növekedni.


Dr. Mike Knapton a Brit Rákkutatással és a Brit Diabétesszel együtt tevékenykedő Brit Szív Alapítvány munkatársa elmondta: "A derék körüli ártalmatlannak hitt úszógumi valójában nagyon is veszélyes. Lehet, hogy épp otthon pihenünk, miközben a zsírsejtek túlóráznak, hormonokat és más vegyületeket bocsátanak ki magukból, melyek betegségeket okozhatnak. Csak néhány másodpercet vesz igénybe, hogy egy mérőszalaggal megmérjük a derekunkat, de ez egy fontos első lépés lehet az egészségesebb jövőnk felé."


A derékbőség a korral növekedhet, de sokan mégis letagadják a zsírpárnáikat. A felmérésben a nők kevésbé aggódtak az úszógumi egészségügyi következményei miatt, inkább csak az esztétikai hátránya érdekelte őket, és hogy beleférnek-e a ruhájukba. A férfiaknak és nőknek csak kevesebb mint fele (44 százalék) igyekezett többet mozogni azért, hogy karcsúbbak maradjanak. 27 százalékuk inkább ruhatárat cserélt.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!