A gyümölcsöket fagyasszuk le, ne jégkockákat használjunk. Serpenyőre kiterítve, sütőpapíron fagyasszuk őket, így nem ragadnak össze. Elsőként mindig a gyümölcslevet öntsük a turmixgépbe, így sokkal krémesebb lesz a végeredmény... A folytatásért kattintson az étel nevére!
A hagymát és a fokhagymát az olíva olajon üvegesre pároljuk. A túrót egy tálba tesszük, majd villával alaposan áttörjük. Hozzáadjuk a zabkorpát, a tojást. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt parmezánt, oregánót, majd alaposan összedolgozzuk... A folytatásért kattintson az étel nevére!
Melegítsük elő a sütőt 175 Celsius fokra. A muffin sütőformát vajazzuk ki, majd béleljük ki a sonkaszeletekkel. Töltsünk meg minden sonka kelyhet sajttal és zöldborsóval... A folytatásért kattintson az étel nevére!
Egyéjszakás zabkása – 5 féle változatban
Hozzávalók az alaphoz: 1/3 befőttes üvegnyi zabpehely, 1 evőkanál chia mag, 100 g mandula tej, 100 g görög joghurt... A folytatásért kattintson az étel nevére!
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Vajazzuk ki az őzgerincformát, majd az aljára tegyünk sütőpapírt. Tegyük az olvasztott kókuszolajat, a tojásokat, mézet egy edénybe és keverjük össze habverővel... A folytatásért kattintson az étel nevére!
Mézes-sárgarépakrémleves sárgarépachipsszel
A répát, a sütőtököt és a hagymát megpucoljuk. A sárgarépát nagyjából 1 cm-es szeletekre, a sütőtököt 2 cm-es kockákra, a hagymát pedig gerezdekre vágjuk. Egy hőálló serpenyőt felhevítünk és az olajat a juharsziruppal ( vagy mézzel) megolvasztjuk benne... A folytatásért kattintson az étel nevére!
Meleg póréhagymás saláta aszalt paradicsommal és dióval
A póréhagymát az olajon puhára pároljuk. Adjuk hozzá a felkockázott aszalt paradicsomot és még pár percig érleljük az ízeket. Öntsük bele az aszalt paradicsom 2 evőkanálnyi levét a meleg alapba. Kevergessük még a serpenyőben hagyva 2 percig... A folytatásért kattintson az étel nevére!
Előmelegítjük a sütőt 160 fokra. Ez idő alatt egy tálban összekeverjük a reszelt kókuszt, a kakaóport, a mézet, a kókusztejet és a fahéjat. A pisztáciát és az olajat szintén összekeverjük egy konyhai robotgéppel, addig amíg a pisztácia szinte krémes állagú lesz... A folytatásért kattintson az étel nevére!
Keverjük össze a pépesre tört banánt a mandulatejjel. Tegyük bele a chia magot a banános mandulatejbe és hagyjuk állni legalább 2 órát, amíg kocsonyás lesz az állaga. Ezek után őrölt szegfűszeggel és fahéjjal ízesítsük... A folytatásért kattintson az étel nevére!
Édesburgonyachips gyömbéres-datolyás mártogatóval
Mossuk meg a zöldségeket, majd töröljük szárazra őket. Vágjuk vékony szeletekre uborkagyaluval, vagy egy éles késsel az édesburgonyát, de a héját hagyjuk rajta. Majd olívaolajjal, pirospaprikával, sóval és borssal fűszerezzük. Fontos, hogy ne sok olajat tegyünk rá, csak annyit, amennyi épphogy befedi a zöldségszeletek mindkét oldalát... A folytatásért kattintson az étel nevére!
Vegyes saláta pirított tofukockákkal
A tofut 1×1 cm-es kockákra vágjuk, majd egy tálba tesszük. Összekeverjük a szójaszószt a gyümölcsecettel és 1,5 evőkanál olajjal. Borsozzuk, aztán ráöntjük a kockára vágott tofura. 10 percig pácoljuk. A maradék olajat egy serpenyőben közepes lángon felforrósítjuk és a vékony karikákra vágott újhagymát (zöld szárát is) üvegesre pároljuk benne... A folytatásért kattintson az étel nevére!
A szufléhoz a sütőt előmelegítjük 210 fokra. A szufléformákat kivajazzuk, zsemlemorzsázzuk. A főtt burgonyát összetörjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a reszelt sajtot, a snidling egy részét, a sót és a borsot. Felmelegítjük a tejet és a vajat. Beleöntjük a burgonyás alapba... A folytatásért kattintson az étel nevére!
A csokit vízgőz felett megolvasztjuk. Az olvadt csokoládét az összes többi hozzávalóval egy turmixgépbe tesszük és krémes állagúvá turmixoljuk. Poharakba kanalazzuk és betesszük a hűtőbe kb.1 órára... A folytatásért kattintson az étel nevére!
Syrniki – orosz túrópalacsinta
A túrót szitán áttörjük. Hozzátesszük a tojást, a vaníliarúd kikapart belsejét, a lisztet és az édesítőszert, majd a mazsolát is. Alaposan összekeverjük. Felhevítjük a teflonbevonatú palacsintasütőt, majd öntünk bele egy kevés olajat (1,5 ek.) és beleteszünk 2-2 kanálnyi kupacot a masszából... A folytatásért kattintson az étel nevére!
Elvégezzük az előkészületeket. A barnarizs két és félszeres mennyiségű sós vízben, gyöngyözve, letakarva megfőzzük annyi ideig, ami a dobozon található. Az édesburgonyát héjastól megsütjük, aztán megpucoljuk. Egy tálban keverjük össze a rizst, a fetasajtot, a túrót, az édesburgonyát, a fokhagymát, a tojást, a lisztet és a rukkolát... A folytatásért kattintson az étel nevére!
Az érett banánokat pépesre törjük, majd elkeverjük mandulatejjel. Egy másik tálban habosra keverjük a tojásokat, majd összekeverjük a mandulatejes folyadékkal. Hozzáadjuk a zabpelyhet. Egy felforrósított serpenyőbe tegyünk kevés olajat, majd a masszát egy lapos evőkanállal helyezzük a serpenyőbe és 3-3 percig süssük mindkét oldalát. Méretre nagyjából 10 cm-es palacsintákat készítsük... A folytatásért kattintson az étel nevére!
A kókusztejet forraljuk fel egy lábasban, a tápiókát szitáljuk bele, majd habverővel keverjük össze. Adjuk hozzá a nádcukrot és hagyjuk 5 percig lassú tűzön főni. A vaníliarudat kaparjuk ki és a vaníliavelőt, valamint a sót szórjuk a lábasba. A puding akkor kész, amikor egyenletes, nyúlós állagú lesz. Ekkor töltsük poharakba vagy tálkákba és műanyag fóliával letakarva hagyjuk kihűlni...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra. A muffin sütőformát béleljük ki muffin papírformákkal. Egy közepes edénybe keverjük össze a két féle cukrot, a tojást és a tojás sárgáját, illetve az olajat. Adjuk hozzá a sütőtökpürét, a tejet és a vanília aromát. Egy másik tálba szitáljuk a lisztet, sütőport, sót, fahéjat, szerecsendiót és a szegfűszeget...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Pirított, karamellizált ropogós müzli
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire öntsük ki a napraforgómagokat és 6-8 percig helyezzük a sütőbe, amíg megpirulnak egy kicsit. Várjuk meg, míg lehűlnek. Vegyük vissza a sütőt 165 fokra és egy tepsi aljára helyezzünk sütőpapírt úgy, hogy alatta és fölötte megolajazzuk vagy megvajazzuk az egész papír területét. Egy kisebb tálban keverjük össze a mézet, juharszirupot, fahéjat és a narancslevet...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Forró csoki házi kókusztejszínhabbal
Öntsük egy edénybe a mandulatejet, a vanília kikapart belsejét és lassú tűzön forraljuk fel. Gyöngyözve főzzük még 10 percet. Az edény tartalmát szűrjük át. Keverjük bele a kakaóport, a csokoládét és a mézet. Melegítsük és kevergessük a tűzhelyen még 3 percet, egészen addig, amíg a csokoládé elolvad...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Sütőben sült céklasaláta pirított dióval
Előmelegítjük a sütőt 220 fokra. A céklákat becsomagoljuk alufóliába úgy, hogy előtte olívaolajjal, sóval, borssal bedörzsöljük őket. Sütőben 1,5 óráig sütjük. Felvágás előtt a héját letisztítjuk róla.
Beáztatjuk a hagymát a fehérborecetbe, legalább 10 percig. Hozzáadjuk az olajat, sót, borsot...A folytatásért kattintson az étel nevére!
A gesztenyemasszát villával áttörjük, a csokit megolvasztjuk. A megolvadt csokit pár percig pihentetjük, majd hozzákeverjük a gesztenyéhez. Hozzákeverjük a kókuszzsírt, baracklekvárt, mézet, tojássárgákat, végül a sütőporos lisztet tesszük hozzá, amibe belekeverünk 1 csipet sót is. Homogén masszát kell kapnunk...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Áztassuk a sallotahagymát a fehérbor ecetbe 10 percig, majd adjuk hozzá a sót, borsot, majd az olajat. Hámozzuk meg a narancsot és késsel vágjuk keresztbe, majd vágott oldalát helyezzük a vágódeszkára és fentről lefelé szeleteljünk félhold alakú darabokat belőle. A magozott datolyát hosszabb csíkokra vágjuk...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Sütőben sült lazac spenóttal és tojással
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Egy sütésálló tálba öntsünk egy kis olívaolajat. Tegyük rá a spenótót, az összevágott fokhagymát, sót, borsot és keverjük össze. A tál egyik részére tegyük rá a lazac szeletet, a másikra tegyük a felütött tojást. Ügyeljünk arra, hogy a tojás ne folyjon szét...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Gyümölcsös - zabpelyhes muffin
Egy nagyobb tálban a finomszemű zabpelyhet a sütőporral, az őrölt fahéjjal, a megpucolt és apróra kockázott almával, a sóval és a pépesre tört banánnal összekeverjük. A kisebbik tálban a tejet, a mézzel és a tojással alaposan elkeverjük...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Egy kanállal vegyük ki a félbe vágott avokádó közepét. A kivett részt villával nyomjuk szét és keverjük hozzá a tonhalat, a paprikákat/paradicsomot és a koriander levelet. Öntsük rá a lime levet...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Sült cukkini rudacskák joghurt szósszal
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Vágjuk fel a cukkiniket kis rudakra. Egy tálban keverjük össze a panko morzsát parmezánnal, fokhagymaporral, bazsalikommal, sóval, borssal. Egy másik tálban verjük fel a tojásokat....A folytatásért kattintson az étel nevére!
Sütőben sült karamellizált mentás ananász pisztáciás joghurttal
Előmelegítjük a sütőt 230 Celsius fokra, majd egy tepsibe sütőpapírt teszünk. Összekeverjük egy tálban a barna cukrot a narancslével, fahéjjal és a mézzel. Megvárjuk míg a cukor elolvad, majd a szeletelt ananászokat megforgatjuk a "páclében". 15 percig benne hagyjuk az ananászokat az ízesített folyadékban...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy kb. 20 cm x 10 cm kenyérsütő tepsit vékonyan zsírozzunk és béleljük ki sütőpapírral. A lereszelt cukkinit sózzuk be, majd 10 perc után csavarjuk ki két papírtörlő között, eltávolítva így a felesleges nedvességet belőle. A száraz összetevőket tegyük egy tálba....A folytatásért kattintson az étel nevére!
Tegyük a karfiolt a konyhai aprítógépbe és aprítsuk össze, amíg rizsszem nagyságúak nem lesznek a darabok. A nagyobbakat szedjük ki és sajtreszelőn reszeljük le. Egy nagy serpenyőben vagy wok-ban hevítsük fel a kókuszolajat középmagas hőmérsékletre. Tegyük bele a karfiolt és süssük 5 percig....A folytatásért kattintson az étel nevére!
A rizstésztát 10 percre hideg vízbe áztatjuk. Szőlőmagolajon a chilit a reszelt fokhagymával és reszelt gyömbérrel hőkezeljük. Amikor érezzük az illatukat (1-2 perc), lejjebb vesszük a főzőlap hőfokát. Hozzáadjuk a darált marhahúst és alaposan megpirítjuk...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Turmixoljuk össze a leves hozzávalóit. Díszítsük eperszeletekkel és friss bazsalikom levelekkel a levest....A folytatásért kattintson az étel nevére!
Málnalekvárral töltött túrós jégkrém
A túrót, a mézet, a citrom levét és héját a tejjel simára dolgozzuk egy botmixer segítségével. A túrókrém felét a jégkrémformába töltjük, majd megkenjük lekvárral. A formát kitöltjük a maradék masszával. Mélyhűtőbe tesszük kb. 2 órára. Miután megdermedt, óvatosan kipattintjuk a formából a fagyott túrókrémet.....A folytatásért kattintson az étel nevére!
Csirkével töltött édesburgonya hajók
Melegítsük elő a sütőt 200 C fokra. Süssük elő az édesburgonyákat 200 C fokon kb. 20 percig. Ha elkészült, helyezzük mellé a papírra az összevágott paprikákat és a hagymát. Enyhén locsoljuk meg olívaolajjal. Keverjük össze a csirke fűszereit 2-3 ek. olívaolajban, majd ebben pácoljuk be a csirkét.....A folytatásért kattintson az étel nevére!
Tojással töltött hagymakarikák
Melegítsük elő a sütőt 200 C fokra. Egy nagy sütésálló serpenyőben hőkezeljük és pirítsuk meg alaposan a darált húst 2 ek. olívaolajon. Sózzuk, borsozzuk. Miután elkészült, vegyük ki a serpenyőből. Egy nagy tálban keverjük össze a tojást a tejjel és a fűszerekkel...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy közepes méretű tálban törjük össze a banánokat egy villával. Keverjük hozzá a tojást, a joghurtot és a mézet...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Görögdinnyés saláta rukkolával és fetával
A dinnyét magozzuk ki. A kimagozott gyümölcsöt és a fetasajtot kockázzuk fel. Az olívabogyókat vágjuk félbe. Nincs más dolgunk, mint egy tálban a dinnyét, a rukkolát, az olívabogyót, a fetát és a vékony szeletekre vágott lilahagymát óvatosan összeforgatni....A folytatásért kattintson az étel nevére!
A smoothie-hoz használt gyümölcsöket lefagyasztjuk. A kókuszvizet a turmixgépbe öntjük és hozzátesszük a fagyott gyümölcsöket. Minden hozzávalót összekeverünk a turmixgépben....A folytatásért kattintson az étel nevére!
Sárgadinnyekrémleves pármai sonkával
A sonkán kívül turmixoljuk össze a hozzávalókat.A sonka szeleteket egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, egy másik tepsit a tetejére helyezünk.Így sütjük ropogósra 220 fokon 20-25 perc alatt. Miután megsütöttük, a száraz sonkát törtjük durva darabokra....A folytatásért kattintson az étel nevére!
A datolyát beáztatjuk ugyanannyi vízbe, mint a datolya súlya kb. 2 órára, majd mixer segítségével pépesítjük. A csokoládé kivételével összekeverjük az alapanyagokat és gombócokat formázunk belőlük. Hűtőben kb. 1 órán keresztül pihentetjük....A folytatásért kattintson az étel nevére!
Baconbe tekert, töltött burgonya
Süssük meg az alufóliába csomagolt burgonyákat a sütőben 200 C fokon 60 percig. A megsült burgonyák alját és tetejét vágjuk le, majd szedjük ki kiskanállal a belsejének a kétharmadát. A reszelt gouda sajt egyharmadát tegyünk félre....A folytatásért kattintson az étel nevére!
A turmixhoz használt hozzávalókat felvágjuk és belehelyezzük a turmixgépbe. Minden hozzávalót összekeverünk a turmixgépben....A folytatásért kattintson az étel nevére!
Vágjuk félbe a gyümölcsöket és helyezzük a fagylaltforma oldalaira sűrűn. Ahhoz, hogy még színesebb fagyikat kapjunk, használjunk vágott bazsalikomot vagy mentalevelet. A maradék réseket töltsük fel az édesítőszerrel összekevert kókuszvízzel, majd szúrjuk minden egyes fagylaltformába pálcikákat....A folytatásért kattintson az étel nevére!
Quinoa naranccsal és áfonyával
Áztassuk be a szárított, feldarabolt áfonyát a frissen facsart narancslébe minimum 2 órára, de akár a hűtőben is hagyhatjuk éjszakára. Öblítsük át a quinoa-t hideg vízzel legalább kétszer, majd helyezzük az edénybe és öntsük fel vízzel. Főzzük 15 percig letakart fedővel, mérsékelt lángon, majd ha elkészült, letakarva hagyjuk és pihentessük még 10 percet....A folytatásért kattintson az étel nevére!
Válasszuk szét a tojásokat.Verjük fel a tojásfehérjét keményre. Keverjük össze a tojássárgáját a krémsajttal, majd óvatosan keverjük bele a tojásfehérjét. Tegyünk kis halmokat egy sütőpapírral kibélelt tepsire úgy, hogy miután a keverék elterül, kb. 10 cm átmérőjű korongokat kapjunk....A folytatásért kattintson az étel nevére!
Egy turmixgépbe tegyük bele a joghurtot, a habtejszínt és az áfonyalevet. Adjuk hozzá a friss epret, az áfonyát és a citromhéjat. Turmixoljuk homogén állagúra. Reszelt citromhéjjal, friss áfonyával és mentalevéllel díszítsük.... A folytatásért kattintson az étel nevére!
Rukkola saláta körtével, pirított dióval
Mossuk meg jól a salátaleveleket és szárítsuk meg őket. Ez azért fontos, hogy a dresszing jól meg tudjon tapadni a salátaleveleken. Egy serpenyőben pirítsuk meg a diót szárazon kb. 2-3 perc alatt. Egy nagyobb tányérra helyezzük el a saláta leveleket, majd rendezzük el rajtuk az alma és körte szeleteket. Szórjuk meg dióval és aszalt gyümölccsel... A folytatásért kattintson az étel nevére!
Egy üvegtálba beletesszük a feldarabolt kenyeret. Felöntjük paradicsomlével, mézzel, olívaolajjal és vörösborecettel ízesítjük. Megvárjuk, míg a kenyér megszívja magát folyadékkal. Turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a dinnyét és a paradicsomokat. Beletesszük a keverékbe a bazsalikom leveleket és leves állagúra pürésítjük... A folytatásért kattintson az étel nevére!
Burgonyasaláta kovászos uborkával és tormával
Lassú tűzön, sós vízben főzzük puhára héjastól a burgonyát. Csöpögtessük le és hagyjuk teljesen kihűlni. Kockázzuk fel. Vágjuk apróra az uborkát és a hagymát. Egy nagy tálban keverjük össze a görög joghurtot, a majonézt, a tormát és a vörösborecetet. Sózzuk, borsozzuk...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Egy nagy lábasban, sós vízben főzzük al dente-re a spagettit. Csöpögtessük le. Egy nagy serpenyőben hevítsünk olajat közepes hőmérsékletre. Tegyük bele a spenótleveleket és a fokhagymát. Fonnyasszuk meg kbr 2 percig, folyamatos keverés mellett. Hagyjuk hűlni pár percig...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Kapros, feta sajtos cukkini saláta
Az olívaolajat a frissen facsart citrom levében elkevert 2 csipet sóval és borssal összekeverjük. A cukkinit megtisztítjuk, julienne-re vágjuk, majd az apróra vágott kaprot hozzáadjuk...A folytatásért kattintson az étel nevére!
A kávét a tejjel, a jéggel és a fagyi felével együtt aprítógépbe tesszük és összeturmixoljuk. Pohárba töltjük, a maradék fagyit rákanalazzuk, jégkockával hűtjük...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Dióba és mogyoróba forgatott mozzarella golyók zöldség és ropi pálcikával
A mozzarella golyókat kivesszük a saját levükből és sóval megszórjuk mindenhol, majd egyesével belemártogatjuk a puhább krémsajtba...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Barnacukorral karamellizált panini rozmaringos eperlekvárral töltve
Melegítsük fel a panini sütőt. A kenyérszeletek egyik oldalát lekvározzuk meg. Szeleteljük fel a mozzarellát és tegyük a lekváros kenyérszeletekre. Szórjuk meg rozmaringgal, igény szerint sózzuk...A folytatásért kattintson az étel nevére!
A hajdinát egy edényben feltesszük főni a tejben. Megvárjuk míg felforr, ízesítjük sóval és mézzel, majd letakarjuk fedővel és gyöngyözve forraljuk további 7-10 percet. Ha megfőtt, fedő alatt hagyva pihentetjük még 10 percet...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Chiapuding sárgadinnye kehelyben
A chiamagot a mézzel ízesített rizstejbe áztatjuk egy éjszakára. Később fahéjjal ízesítjük. A megmosott dinnyéket kettévágjuk, talpat vágunk nekik, a magjait eltávolítjuk...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Barack carpaccio pestóval és pikáns mogyoróval
Egy serpenyőben kevés olajon lepirítjuk az apróra vágott chilit, majd beleszórjuk a durvára
vágott mogyorót. Összeforgatjuk őket, pár percig hevítjük. Megvárjuk, míg lehűl. Elkészítjük a pestót. A leveleire szedett bazsalikomot tálba tesszük, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát és az olajat, aztán botmixerrel homogén állagúra keverjük...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Nyári zöldborsóleves mentával és kesudióval
Egy edénybe beleöntjük a zöldségalaplevet és hozzáadjuk a friss borsót, a kesudiót, a mentaleveleket és a fokhagymát. Fedő alatt lassú tűzön 10 percig főzzük. Amikor elkészült, várunk pár percet, hogy a keverék lehűljön, majd botmixerrel összeturmixoljuk...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Az apróra kockázott uborkához hozzáöntjük a zöldség alaplevet, a joghurtot, a tejszínt és a fokhagymát. Sóval, borssal ízesítjük. Botmixerrel simára keverjük, akár át is szűrhetjük. Pár órára hűtőbe tesszük...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Az uborkát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk és egy picit állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk. Papírtörlőn lecsöpögtetjük. Egy nagy tálban összekeverjük a zúzott fokhagymát és a görög joghurtot. Sóval, borssal ízesítjük...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Először elkészítjük a dresszinget. Egy mély falú tálba beleöntjük az olívaolajat, balzsamecetet és elvegyítjük. A sütőtököt 200 fokon 1 óra alatt megsütöttem, majd kockára vágtam. A tökmagot zsiradék nélkül lepírítjuk...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Sós ropogós elkészítése: A mandulához hozzáadjuk a fűszereket, a szőlőmagolajat összekeverjük. Az édes ropogós elkészítése: mandulához hozzáadjuk a fahéjat barnacukrot, szőlőmagolajat...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Az alufoliába csomagolt céklát elősütjük 185 fokon 1,5 órán keresztül, majd ha kihűlt, meghámozzuk és kockákra vágjuk. Egy asztali aprítóba beletesszük az összetevőket úgy, mint a kockára vágott céklát, parmezán sajtot, olívaolajat, citromlevet, tökmagot sót és a borsot. Pürésítsük pestó állagúra...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Szezámos csirke hawai tálalásban
A rizst előfőzzük kétszeres mennyiségű sós vízben 12 percig. A csirkemellfilét falatnyi darabokra vagy vékony csíkokra vágjuk. Elkészítjük a szószt. A szószhoz egy edénybe tesszük a ketchupot, mézet, chiliszószt, szójaszószt és a vízzel felöntve tűzre rakjuk, mártás sűrűségűre beforraljuk...A folytatásért kattintson az étel nevére!
A sütőtököt készre sütjük 200 fokon 1 órán át. Amikor kicsit lehűlt, kikaparjuk a belsejét. A vöröshagymát megdinszteljük szőlőmagolajon, majd hozzáadjuk a sárgarépát. Beletesszük a gyömbért is és pár percig hőkezeljük benne. A fűszereket, egész fahéjat, szegfűszeget, szegfűborsot és a csillagánizst forró serpenyőben szárazon lepirítjuk és a leves alaphoz adjuk...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy tálban a darabokra vágott répákat fűszerezzük paprikával, koriandermaggal, kurkumával, köménnyel. Sózzuk, borsozzuk, keverjük össze 3 ek. olívaolajjal és hagyjuk míg összeérnek kicsit az ízek...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Melegítsük fel a tejet egy serpenyőben és adjuk hozzá a mézet, a vaníliát és a mogyoróvajat. Várjuk meg míg az összetevők elolvadnak, de fontos, hogy ne forraljuk fel az elegyet. A kakaót először kevés tejben keverjük csomómentesre mielőtt a tejhez adnánk...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Mandulás aprósütemény citromos mázzal
A lisztet vegyítsük össze a darált mandulával, a porcukorral és a sóval. Morzsoljuk el benne a vajat. A tojássárgáját keverjük el az aromával, adjuk a lisztes keverékhez, és gyúrjuk össze. Ha száraz lenne, adjunk hozzá egy kis tejet. A tésztát csomagoljuk folpackba, tegyük a hűtőbe félórára...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben és alacsony lángon dinszteljük meg a hagymát a fehérrépával. Adjuk hozzá a fokhagymát és az almákat, majd hagyjuk amíg az almák kicsit összeesnek. Ekkor öntsük rá a zöldség alaplevet és 20 percig főzzük, amíg a fehérrépák teljesen meg nem puhulnak...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Avokádókrémes spagetti reszelt pekándióval
Főzzük a tésztát al dente-re. Az avokádókrém összetevőit tegyük egy asztali aprítóba, adjunk egy keveset a tészta főzővizéből hozzájuk és dolgozzuk selymes állagúra az elegyet...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Édesburgonyás fánk áfonyás mázzal
Melegítsük elő a sütőt 175 C fokra. Olajozzunk ki egy 12-es vagy 2 db 6-os fánk formájú sütőtepsit. Egy botmixer segítségével keverjük össze a tojásokat a kókusztejjel, az édesburgonyapürével, a kókuszzsírral, a juharsziruppal. Keverjük, amíg habos nem lesz...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Kókuszban tálalt gyümölcssaláta
A juharszirupot összekeverjük a citromlével és hozzáadjuk az apróra vágott mentaleveleket. A felkockázott, felkarikázott gyümölcsöket és az aszalt cseresznyét egy tálba tesszük, óvatosan összekeverjük a kókuszreszelékkel, majd a juharszirupos salátaöntettel is...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Az olajat felhevítjük egy edényben és megdinszteljük benne a felkockázott vöröshagymát. Ha a hagyma már szép karamell színt kapott, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, valamint a tárkonyt...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Egy turmixgépbe helyezzük a folyékony összetevőket, majd az áfonyát és összeturmixoljuk. Ezt követően hozzáadjuk a zabpelyhet is. Ízesítjük mézzel és fahéjjal, majd további turmixolás után poharakba töltjük...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Az almákat meghámozzuk. A magházukat kivájjuk úgy, hogy az almák egészben maradjanak. Ezek után kb. fél cm vastagságúra felszeleteljük az almákat úgy, hogy szép, lyukas közepű korongokat kapjunk. A tojást habosra keverjük a tejjel, majd hozzáadjuk a lisztet és egy kevés sót...A folytatásért kattintson az étel nevére!
A cukkinit vékony szeletekre vágjuk, meglocsoljuk citromlével, hogy a cukkini flexibilis legyen, felitatjuk róla a nedvességet és grillen megsütjük az egyik oldalát. Ezt követően ráhelyezzük a füstölt lazacszeleteket, feltekerjük. Megszórjuk friss kaporral, majd tálaljuk...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Piskóta: Egy 26-os átmérőjű kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral (csak az alját), a sütőt pedig előmelegítjük 180 fokra. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A fehérjét egy keverőtálba öntjük, habverővel felverjük...A folytatásért kattintson az étel nevére!
A hozzávalókat tegyük turmixgépbe és turmixoljuk addig, amíg szép homogén állagot nem kapunk. Töltsük poharakba vagy kancsóba, díszítsük mentalevéllel...A folytatásért kattintson az étel nevére!
A hozzávalókat tegyük turmixgépbe és turmixoljuk addig, amíg szép homogén állagot nem kapunk. A poharak száját mártsuk először vízbe, majd cukorba, töltsük fel a smoothie-val, majd díszítsük dinnye és citrom szeletekkel...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Rozmaringos-citromos és mentás-málnás jégkockák házilag
Egy jégkockatartó üregeibe beleteszük a málnát és a mentát egy másikba pedig a citromot és a rozmaring leveleket. Felöntjük felforralt, majd lehűtött vízzel és fagyasztóba tesszük...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Ravioli nyársak friss bazsalikomos pestóval
A pesto hozzávalóit egy asztali aprítóba tesszük és homogén állagúra aprítjuk. A fából készült nyársakra sorjában felszúrjuk a tésztát, a paradicsomot és végül a mozarellát. Ezt addig ismételjük, amíg még fér a nyársra...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Fűszeres-mangós garnélarák tapas
A vajat és az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben, hozzáadjuk a fokhagymát, a ½ chilit, a gyömbért, a köményt, a lime héját és aranysárgára sütjük benne a rákokat. A nyársakra felszúrjuk a kockára vágott mangót és a megsült rákot, majd petrezselyemmel és friss chilivel díszítjük...A folytatásért kattintson az étel nevére!
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük. Az átszitált lisztet összekeverjük a sütőporral és óvatosan hozzáadagoljuk a felvert tojássárgájához...A folytatásért kattintson az étel nevére!
A görögdinnyét vágjuk kicsi szeletekre majd tegyük be a hűtőbe. A mézet tegyük egy kicsi lábasba és alacsony lángon olvasszuk fel a balzsamecettel, keverjük össze a dióval és hagyjuk hűlni...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Kaliforniai paprikás- áfonya saláta
A saláta hozzávalóit egy tálba öntjük, óvatosan összekeverjük, majd tálakba szedve tortilla chips-szel díszítjük...A folytatásért kattintson az étel nevére!
A saláta hozzávalóit egy tálba tesszük, óvatosan átkeverjük, majd hozzáadjuk a dresszing alapanyagait is. Ismét keverünk rajta egy keveset, hogy az öntet mindenhol bevonja a gyümölcsöket, majd tálaljuk...A folytatásért kattintson az étel nevére!
A paradicsomok belsejét távolítsuk el. Helyezzünk mindent egy konyhai turmixgépbe és pürésítsük össze. Ezután ízesítjük sóval. A gazpachot poharakba töltsük, majd az apróra kockázott uborkával és kaliforniai paprikával díszítjük...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Terítsünk ki 2 db alufólialapot az asztalra, tegyük rá a lazac szeleteket, halmozzuk rá a felvágott cukkinit, hagymát. Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük citromlével, adjuk hozzá a friss fűszereket és a paradicsomot végül pedig locsoljuk meg olívaolajjal...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Nyári tekercs, korianderes-limeos mártogatóssal
A zöldségeket vágjuk julienne-re. A rizstésztát áztassuk meleg vízbe és töltsük meg az előkészített zöldségekkel. Hajtsuk be két oldalt a rizstésztát és tekerjük fel, majd vágjuk félbe. Szósz elkészítése: Egy asztali aprítóba tegyük bele a szósz hozzávalóit és pürésítsük krémes állagúra...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Barna rizses nyári saláta, grillezett őszibarackkal
A megfelezett és kimagozott barackokat grillrácson vagy egy serpenyőben pirítsuk meg. A vöröshagymát vágjuk vékony szeletekre, a kéksajtot pedig tépkedjük apró darabokra, sózzuk, borsozzuk és keverjük össze a saláta további hozzávalóival...A folytatásért kattintson az étel nevére!
A szőlőfürtökről leszedegetjük a szemeket és felszúrjuk őket egy-egy fogpiszkálóra. A krémsajtba belemártjuk a szemeket végül pedig az aljukat dióba forgatjuk...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Bazsalikomos mozzarella falatok
A mozarellát egy szűrő segítségével lecsepegtetjük. A koktélparadicsomokat félbevágjuk és kiszedjük a belsejüket...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Az ananászlében csomómentesre keverjük a vaníliás pudingport, beletehetünk egy kevés felkockázott ananászt és hűtőben pihentetjük egy órát...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Baconos tükörtojás leveles tészta ágyon
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A levelestésztát formára vágjuk megformázzuk, ha szükséges fogpiszkálóval rögzítjük a széleit...A folytatásért kattintson az étel nevére!
A töltelék hozzávalóit összegyúrjuk, majd megtöltjük vele a leveles tészta lapjait. A lapok szélét megkenjük tojásfehérjével, összecsippentjük...A folytatásért kattintson az étel nevére!
A céklát megpucoljuk, majd egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A joghurtba belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, ezt követően alaposan összekeverjük...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Vágjuk le a céklák két végét, majd egyesével csomagoljuk őket alufóliába, és 180°C-os sütőben süssük 40 percig, vagy amíg meg nem puhulnak...A folytatásért kattintson az étel nevére!
A körtét meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, meglocsoljuk a citromlével. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojásokat, a cukorral, vaníliás cukorral és a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztes keveréket...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Roppant egyszerű az elkészítés. Minden hozzávalót beleteszünk egy turmixba és simára dolgozzuk a hozzávalókat...A folytatásért kattintson az étel nevére!
A túrókat egy tálba öntjük, villával összedolgozzuk, majd hozzájuk keverjük a tejfölt. Az újhagymát apróra vágjuk és belekeverjük...A folytatásért kattintson az étel nevére!
A tököt mossuk, daraboljuk, majd hosszában vágjuk ketté. Tegyük a sütőbe 220 fokon sülni 30-35 percet, míg megpuhul, enyhén megpirul...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Összeturmixoljuk a sütőtököt és a tejjel együtt felforraljuk. Beletesszük a fűszereket. Készítünk egy presszó vagy hosszú kávét. Ráöntjük a kávéra az ízesített tejet...A folytatásért kattintson az étel nevére!
A sütőtököt, a répát és a madársalátát összekeverjük. Hozzáadjuk az egyveleghez a feta sajtot. Elkészítjük a dresszinget balzsamecet, olaj, só és bors felhasználásával...A folytatásért kattintson az étel nevére!
A piemonti mogyorót 180 C fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megpirítjuk, egy tiszta konyharuhával, ledörzsöljük a héját...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Minden hozzávalót egybe teszünk és pürésítjük.Tortilla chips-szel vagy zöldség chips-szel tálaljuk...A folytatásért kattintson az étel nevére!
A kekszet leaprítjuk. A kekszmorzsához hozzákeverjük a kakaóport és a fahéjat. Ezután elmorzsoljuk benne a gesztenyemasszát és a kókuszzsírt, majd hozzáreszeljük a narancs héját és hozzáöntjük a narancs kifacsart levét is. Eldolgozzuk a hozzávalókat míg homogén masszát nem kapunk...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Egy lábasban felhevítjük a vizet, beletesszük a fekete teafiltereket. Hozzáadjuk az egész fűszereket. A narancsot és a mandarint héjastól felvágjuk, majd azt is beletesszük...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Egy kis talpat vágunk a paradicsomnak, majd megfelezzük. Kivájjuk a belsejét és abba tesszük a mozzarella golyót, amiről szintén levágunk egy darabkát...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Vízgőz felett külön-külön felolvasztjuk a fehér és az étcsokit. Két tálra lesz szükségünk. Az egyikben a krémsajt és mascarpone felét elkeverjük a fehér csokival, a másikban a krémsajt és mascarpone másik felét az étcsokival. Habzsákba töltjük a krémeket, majd rétegeljük egy pohárban...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Fehérboros körte, banánkenyérben
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy edényben felhevítjük a fehérbort a vízzel, kardamommal, fahéjjal és cukorral. Beletesszük a körtéket, szárastól. Legalább 30 percig ízesítjük a körtét az enyhén forró fehérboros alapban...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Az áfonyából néhány szemet félreteszünk. A többit a joghurttal, tejjel, banánnal, naranccsal, a gránátalmával és a mézzel összeturmixoljuk, majd lehűtjük. Kb. egy óra múlva poharakba töltjük, és a félretett áfonyával és mentalevéllel díszítjük...A folytatásért kattintson az étel nevére!
A szilvaszemeket megmossuk, elfelezzük és kiszedjük belőlük a magokat. A ricottát tálba kanalazzuk, hozzáadjuk a citromlevet, a vágott petrezselymet és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A diót száraz, forró serpenyőben, közepes lángon aranyszínűre pirítjuk...A folytatásért kattintson az étel nevére!
A sütőtököt 200 fokon egy óra alatt elősütjük. A tojásokat a többi hozzávalóval együtt kézi habverővel csomómentesre keverjük. A gofrisütőt felmelegítjük és a gofrikat 3-4 perc alatt kisütjük...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Feltesszük a vizet forrni, majd beletesszük a tésztát és készre főzzük. A hagymát apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük és belereszeljük a fokhagymát. A csirkemellet felkockázzuk, hozzáadjuk a hagymához és megpirítjuk...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Az ananász belsejét vágjuk ki, majd szeljük kisebb darabokra. A mentalevelek kivételével az összes többi hozzávalóval tegyük a turmixgépbe és pürésítsük. Ha megbízható turmixgépünk van, akkor nyugodtan hozzátehetjük már ekkor a jeget is, össze fogja zúzni, és finom jégkását kapunk...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Kókusztejes, sütőtökös krémleves, pirított szezámmaggal
A sütőtököt nagyobb szeletekre vágjuk és a sütőben 200 fokon, 1 óra alatt megsütjük. Ezután felhevítjük a kókuszzsírt, majd a hagymát és fokhagymát megdinszteljük rajta. Az alaplevet összeforraljuk a citromnáddal, amit mielőtt az alaplébe teszünk, klopfolóval összetörünk...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Aszalt paradicsomos-fetás mártogató
Aprítóba tesszük az összes hozzávalót és krémes állagúra pürésítjük. Kenyérre kenve vagy zöldségek mártogatójaként tálaljuk...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Baconbe göngyölt datolya falatkák
A bacont rácsavarjuk a datolyaszemekre, majd fogpiszkálóval megtűzzük őket. Egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, majd rájuk morzsoljuk a kecskesajtot...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Sütőben sült tejszínes-sajtkrémes töltött gombafejek
Egy serpenyőben olajon és vajon megdinszteljük a fokhagymát és a hagymát. A gombáknak kiszedjük a tönküket, apróra vágjuk őket, majd hozzáadjuk a hagymához. Sózzuk, borsozzuk. A tölteléket áttöltjük egy üveg tálba, majd hozzáadjuk a tejszínt, a krémsajtot és az apróra vágott friss fűszereket...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Marton Adri féle kukoricasaláta
A tejfölt és a majonézt összekeverjük, majd belereszeljük a lilahagymát és az almát is. Fűszerezzük pirospaprikával, sóval, borssal. Hozzáreszeljük a sajtot, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett csemegekukoricát és alaposan elkeverjük...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Hamis cézár saláta, joghurtos öntettel
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A kenyérszeleteket felkockázzuk és egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, meglocsoljuk az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Lencse saláta-grillezett sárgarépával és kapros dresszinggel
Egy aprítóban elkeverjük az olívaolajat a citromlével, mustárral, sóval, borssal, zúzott fokhagymával, kaporral és joghurttal. Egy serpenyőben egy evőkanál olajon megdinszteljük a karikákra szeletelt póréhagymát...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Édesburgonya „sült krumpli"avokádós mártással
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az avokádót, a citromlevet, egy kis sót, petrezselymet és olívaolajat egy aprítóba tesszük és krémesre pépesítjük. Egy tálban keverjük össze a kukoricakeményítőt, a sót, a borsot, a chili port és a fokhagymát...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Mandulás, citromos mini kuglóf
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd a szobahőmérsékletű vajjal.Hozzáadjuk a citrom levét és lereszelt héját. A lisztet összekeverjük a mandulával és a sütőporral, majd a tojásos masszához adjuk, és jól elkeverjük...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Szezámmagos-uborkás pulled csirkesaláta
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben olívaolajat hevítünk. Amikor kellően forró, mehet bele a csirkemell. Fontos, hogy olyan serpenyőben pirítsuk a mellet, aminek a nyele is hőálló...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Bő olajban átpirítjuk az összetört fokhagymát és hozzáadunk egy rúd fahéjat. Utána egy nagy fej lila hagymát belevágunk, összepirítjuk az egészet. 2-3 összevágott kápia paprikát dobunk hozzá, kicsit megfonnyasztjuk...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Paradicsomleves, pirított csicseriborsóval
Az egész, megmosott paprikákat tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire és 200 fokon süssük addig, ameddig elkezd szenesedni a héja. Ezután tegyük egy tálba a paprikákat és fedjük le, hagyjuk negyed órát állni a gőzben, majd húzzuk le a héjukat...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Lime-os mascarpone zöldborsófőzelék
Vajon megpirítjuk az apró kockákra vágott salotta hagymát. A zöldborsót lábosba tesszük, kevés alaplével felöntjük, majd fedő alatt puhára pároljuk.Botmixerrel pürésítjük, majd sózzuk, borsozzuk...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Juharszirupos amerikai palacsinta
Az amerikai palacsintához egy nagy edényben keverjük össze a lisztet, sütőport, sót és cukrot. Majd öntsük bele a tejet, a tojást és az olvasztott vajat. Keverjük addig, amíg teljesen sima nem lesz...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Roppant egyszerű, a datolyának kivesszük a magjait és megtöltjük ízlés szerint különböző alapanyagokkal...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Édes köleskása, színes citrusokkal
A kölest mossuk át és csöpögtessük le. Egy lábasba tejet öntünk, hozzáadjuk a kölest, egy csipet sót, mézet és a fahéjat. Kis lángon, időnként megkeverve legalább, 35 percig főzzük...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Egy turmix segítségével az egészet krémes állagúra pürésítjük. A tetejét sárkánygyümölccsel, csillaggyümölccsel és gránátalma magokkal díszítjük...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Fokhagymás spagetti paradicsom fürttel
Három evőkanál olajon megfuttatjuk a fokhagymát és a chilit, majd az egész fürt paradicsomot. Magas lángon fedő nélkül 5-6 percig pirítjuk. Kivesszük a serpenyőből. A tésztát 2 perc híján készre főzzük, leszűrjük. Félre teszünk 1,5 dl főzőlét...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Fetás, paradicsomos napsugár tészta
A levelestésztákból 1-1 kört vágunk ki. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire letesszük az egyik kör alakú tésztát. Egy aprítógépben egy üveg aszalt paradicsomot a fetasajttal krémes állagúra pürésítjük...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Almás rukkolás saláta, ropogós baconnel és tükörtojással
A rukkolát megmossuk, két tál között elosztjuk. A sajtot lereszeljük, a rukkolára helyezzük.Az almát apró kockákra vágjuk és a rukkolára szórjuk.Egy felforrósított serpenyőben kevés zsiradékon megsütjük a tojást és a bacon szeleteket...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Halloumi-s narancsos, répás saláta
Pucoljuk meg a narancsokat, szabadítsuk meg a fehér részétől és a hártyáitól a gyümölcsöt. Gerezdenként szeleteljük fel őket egy tál felett, hogy a levük se vesszen kárba vágás közben. Egy tálban keverjük össze a mustárokat, a mézet, az ecetet, az olajat...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Csirkehúsos, zöldséges szivárvány burrito
A tortilla lapokat először megkenjük tejföllel, majd fűszerezzük őket. Az alapanyagokat sorban, egymás után rétegezzük addig, amíg már úgy tűnik, hogy túl sok lesz...A folytatásért kattintson az étel nevére!
A tojásokat egy mély tálba ütjük, hozzáadjuk a lisztet, a sót, a tejet, a cukrot és a rumot. 10 percig gyúrjuk, amíg egy meglehetősen ragacsos, lágy tésztát fogunk kapni. Letakarjuk, és 30 percig pihentetjük...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és sütőpapírral béleljük ki az őzgerincformát. A meggybefőttet lecsepegtetjük. A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd jöhet a szőlőmagolaj és a kefír, aztán jól összedolgozzuk...A folytatásért kattintson az étel nevére!
A fagyit, a tejet, a meggyes sütit, az eperszirupot és a marék erdei gyümölcsöt összeturmixoljuk. Egy pohár belső oldalát lecsorgatjuk eper öntettel, beleöntjük a turmixot. Nyomunk a tetejére egy kevés tejszínhabot, majd arra teszünk még egy gombóc fagyit...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Lágy tojásos, cukorborsós saláta
A lencsét sótlan vízben főzzük 10-12 perc alatt puhára, majd csepegtessük le. A hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel, majd keverjük össze a citromlével és hagyjuk állni egy keveset. A spárgát egy forró serpenyőben, kevés olajon lepirítjuk...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Forraljuk fel a teát egy lábasban, majd öntsük át egy serpenyőbe. Adjuk hozzá a citromot, sót, borsot, mézet. Vegyük le a tűzről, majd bőrével felfelé tegyük bele a lazacot, majd enyhe tűzön főzzük 5-8 percig...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Ropogós karfiolvirág ragacsos, édes mártásban
A virágokra szedett karfiolt néhány perc alatt főzzük meg, majd hideg vízzel öblítsük át, csöpögtessük le. A száraz hozzávalókból, a gyömbérből, a fokhagymából és a chiliből készítsünk egy keveréket, majd adjuk hozzá a vizet...A folytatásért kattintson az étel nevére!
A hagymát vágjuk apróra, majd egy serpenyőben dinszteljük meg. Adjuk hozzá a darálthúst és fehéredésig pirítsuk. Fűszerezzük és a végén szórjunk rá petrezselymet...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Helyezzen 4 poharat a fagyasztóba. Tegye a fagyasztott szedreket, boróka bogyókat és cukrot egy kis edénybe egy kis vízzel és lassú tűzön főzze. Habverővel keverje össze a gyümölcsöket, 15 percig főzze tovább...A folytatásért kattintson az étel nevére!