Ingyenes egészségügyi szűrések Kaposváron a mai nap során

Vágólapra másolva!
Ingyenes egészségügyi szűrésekkel várják az Egy csepp figyelem Alapítvány munkatársai június 18-án az érdeklődőket Kaposváron. Akik elmennek a szűrővizsgálatokra, hozzásegítik városukat a "Legegészségesebb város" címének elhódítására-
Vágólapra másolva!

Kaposváron, az Egy Csepp Teszt rendezvény keretein belül öt sátor várja a látogatókat vérnyomás, vércukor- és koleszterinszint méréssel a Kossuth téren. Valamint testösszetétel monitorral mindenki megtudhatja a testében lévő izmok és a zsír arányát. Lehetőség lesz megismerkedni a rendszeresen ellenőrzött testmozgás hatékony eszközével, a lépésszámlálóval, jelentkezhetnek a résztvevők melanóma vizsgálatra is. A helyszínre érkezik egy gyógyszerész szakember is, aki az összes mért eredmény alapján rizikó-elemzést végez, és hasznos tanácsokkal látja el az érdeklődőket. Egy Csepp Teszt elnevezésű országjáró szűrőprogramjával az Egy csepp figyelem Alapítvány célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a rendszeres egészségügyi szűrések fontosságára, valamint segítséget nyújtson abban, hogy a megfelelő szakorvoshoz, illetve háziorvoshoz jussanak el azok, akiknek az értékei eltérnek a kívánatostól.

Kaposváron a délelőtt 11 és délután 16 óráig tartó programban részt vesz a kaposvári Csiky Gergely Színház színésznője, a Barátok közt egykori szereplője, Csapó Virág is, aki szintén teszteli majd egészségét a szűrővizsgálatokon való részvétellel.

Nem csak egészségük érdekében tesznek azok, akik ellátogatnak az eseményre június 18-án, hanem segíthetik városukat abban, hogy az alapítvány által a Melyik a legegészségesebb nagyváros? kérdésre keresett válaszban Kaposvár legyen a győztes. Május 14 és szeptember 17 között ugyanis az alapítvány munkatársai végigjárják a megyeszékhelyeket ingyenes szűrővizsgálatokkal, és ahol a legtöbb ember vesz részt a vizsgálatokon, az a város nyeri az idei versenyt. Eredményhirdetésre 2010. november 14-én, az ötödik Egy csepp Világnap keretében kerül sor Budapesten, a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!