A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kizárólag szőke személyezettel csábítanak a Maldív-szigetekre

Vágólapra másolva!
Egy litván cég üdőlőhelyet tervez a Maldív-szigetekre kizárólag szőke személyzettel - adta hírül a BBC. Az Olialia nevezetű vállalat azt tervezi, hogy szőke alkalmazottjaival csábítja a turistákat - közvetlen repülőjáratokat ajánl a szigetre, a repülőkön szintén szőke személyzettel.
Vágólapra másolva!

A cég már ezelőtt is működött és személyzetét most is csak szőke nők alkotják. Széleskörű üzleti érdekeltségei vannak ételek eladásában a limuzin szolgáltatás üzemeltetéséhez és partik szervezésében a népszerű litván éjszakai klubokban. A cég vezérigazgatója, Giedre Pukiene szeretne véget vetni annak az előtéletnek, miszerint a szőkék kevésbé intelligensek. "Alkalmazottaink nagyon okosak és diplomával rendelkeznek. Mindnyájuk szeretne véghezvinni valamit az életében, rengeteg üzleti elképzelésük van" - mondja a cégvezető.


A "Szőkék szigete" a tervek szerint már 2015-ben megnyithatja kapuit az érdeklődők előtt. De az elképzelések kemény kritikákba ütköznek. A tervekről szóló hírek szeptemberben láttak napvilágot a Minivan News-ban, egy független litván híroldalon, ahol az olvasók nem kímélik a céget. "Úgy hangzik ez a terv, mint Hitler náci terve" - írta az Ali becenevű olvasó. "Gondolom, akik ott fognak dolgozni, mind szőke parókát és kék kontaklecsét fognak majd hordani. Ha ez a rasszista és szexista ötlet valódi, remélem hamar közbelépnek" - írta Khadheeja. "Már így is sok mindent kell elviselünk turizmus név alatt."


A maldív-szigeteki üdülőhelyek a helyi törvények szerint kötelesek a szálloda személyzetének 50 százalékát helyi lakosok közül alkalmazni. A Maldív-szigetek több mint 1000 szigetből áll az Indiai-óceánon, ezekből körülbelül 200 szigeten laknak.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!