A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kiválasztották a K&H Gyógyvarázs program nyerteseit

Vágólapra másolva!
Idén hetedik alkalommal volt lehetőségük a gyermekgyógyító intézményeknek és mentőszolgálatoknak pályázni a maximum 5 millió forintos támogatásért a K&H-tól.
Vágólapra másolva!

A pályázaton részt vehettek az Országos Egészségügyi Pénztár által finanszírozott, Magyarországon fekvő- és járóbeteg szakellátást végző gyermek-szakkórházak, kórházak, klinikák és országos intézetek gyermekosztályai, illetve a gyermekmentési tevékenységet végző mentőszolgálatok. Az idei pályázat során kiemelt figyelmet kapott a gyermek-tüdőgyógyászati és gyermek-traumatológiai eseteket ellátó osztályok.

Az ország 16 megyéjéből összesen 69 pályázóból választotta ki a zsűri a nyertes 7 kórházi osztályt és 2 mentőállomást, melyek összesen 25 millió forint értékű támogatáshoz jutottak. A nyertesek között szerepel az ajkai Magyar Imre Kórház, a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház, a budapesti Jahn Ferenc Dél Pest Kórház, a kiskunhalasi Semmelweis Halasi Kórház, a mezőtúri Városi Kórház, a Nyírbátori OMSZ Nyírbátori mentőállomás, az ózdi Almási Balogh Pál Kórház, a tatabányai Szent Borbála Kórház és a tüskevári OMSZ KDR Tüskervár mentőállomás is.

Forrás: [origo]


"Intézetünk 2008-ban pályázott először, osztályunk pedig idén második alkalommal. Nagyon boldogok vagyunk, hogy idén végre sikerült nekünk is nyernünk a K&H gyógyvarázs programon. Tudtuk, hogy egy pályázati év során többször is választanak a pályázatok közül, így a tavalyi sikertelenség után sem adtuk fel, mert reméltük, hogy idén a pályázati ciklus valamelyik szakaszában a mi anyagunkat választja a zsűri. Az elnyert eszközök nélkülözhetetlenek a kora- és újszülöttellátásban. Ilyen eszközökkel részben rendelkezik a kórház, ám azok régiek és elavultak, és sajnos önerőből nem tudnánk lecserélni ezeket. Betegeink nevében is köszönjük a K&H gyógyvarázs támogatását" - mondta Dr. Csáthy László, a Fővárosi Önkormányzat Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház NIC osztályának osztályvezető főorvosa.

A K&H az elmúlt hét évben összesen 107 intézménynek több mint 319 millió forint értékű műszert adományozott. A növekvő egészségügyi igényeket figyelembe véve a K&H továbbra is fontosnak tartja a gyermekegészségügy támogatását, így segítve a gyermekek minél gyorsabb és hatékonyabb gyógyítását.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!