Mi kell hozzá?
Hogyan kell elkészíteni?
Fűszeres olaj készítése: süssük meg olajban a bazsalikomlevelet ropogósra, utána szárítsuk le, majd adjuk hozzá azt az olajat, amiben sütöttük, és turmixoljuk össze.
Turmixgép táljába lisztet, vajat, tintahal tintát, és borsot teszünk és összedolgozzuk. Érdemes gumikesztyűt felhúzni, amikor kézzel, egy folpackba / fóliába szedjük a leturmixolt morzsa alapot. Csomagoljuk be, majd tegyük a hűtőbe 20-25 percig. Egy nagyobb tálban gyúrjuk össze a kecskesajtot, és ízesítsük borssal. Csippentsünk le belőle egy golyónyit, és sodorjuk hurka alakúra és csomagoljuk be folpackba / fóliába, mint egy szaloncukrot. A fólia két végét csomózzuk meg. Az étteremben a sokkolóba teszik, otthon hűtőben, vagy jégkockákkal megrakott tálcán tudjuk lehűteni. Forraljunk vizet, tegyünk a fazékba babérlevelet és sót is. A megpucolt sárgarépából és citromságra répából krumplihámozó segítségével hosszában vékony csíkokat vágunk, majd tegyük bele a lobogó vízbe egy pár percre. Ebbe tekerhetjük bele a kecskesajtot díszítés gyanánt. Karikázzuk fel répákat, majd külön-külön pároljuk meg vajban, adjunk hozzá cukrot és sót, majd turmixoljuk le úgy, hogy közben hideg vajat adagoljunk hozzá, ettől könnyű habos állagot kapunk. Egy tepsibe tegyünk szilikon lapot (vagy sütőpapírt), és reszeljük rá a tintahaltintás masszánkat. 160 fokon tegyük a sütőbe 5-6 percre. Szeleteljük fel a sárga koktélparadicsomot és egy tálkában sózzuk-borsozzuk, majd adjunk hozzá pirított tört mogyorót. Egy rész balzsamecetből és három rész olajból készítsük el a dresszinget és egy keveset öntsünk a paradicsomhoz. Tálalásnál a répapüréket a tányérra kanalazzuk, ráhelyezzük a kecskesajtot (opcionális, hogy répahéjba tekerjük-e, vagy sem), mellészórjuk a tintás morzsát és mogyorót, majd rácsurgatunk egy kis fűszeres olajat.