Füstölt libamáj kacsakocsonyában - Rézkakas bistro, Budapest

füstölt libamáj rézkakas
Vágólapra másolva!
Füstölt libamáj kacsakocsonyában - Rézkakas bistro, Budapest
Vágólapra másolva!
Nagy Bence

Mi kell hozzá?

  • 0,4 kg hízott libamáj
  • 0,5 kg kacsa aprólék
  • 1 cl szója szósz
  • 0,05 kg gyömbér
  • 20 g növényi zsealtin
  • 0,1 kg sárgarépa
  • 0,1 kg savanyított uborka (nyáron kovászos)

Pác:

  • konyak
  • cukor
  • bors

Hogyan kell elkészíteni?


A kacsa aprólékot lesütjük sütőben 250 fokon 20 perc alatt. Ezt hideg vízben lefóliázott lábosban alacsony gázon 2 óra hosszat főzzük. Leszűrjük, majd ezt a levet visszafőzzük a negyedére, gyömbérrel és szójaszósszal ízesítjük, végül növényi zselatinnal bekötjük.

A libamájat kétszer 15 percig egészben füstöljük, kierezzük. Ízesítjük a páccal, majd fóliába tekerjük és vízfürdőben 100 fokos sütőben 18 percig hőkezeljük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!