Burgonyasaláta sarkantyúkával

Vágólapra másolva!
Laktózmentes, gluténmentes, igazi fitt recept következik!
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?
50 dkg burgonya
2 dl húsleves vagy zöldségleves
4 evőkanál virágecet

1 marék sarkantyúkalevél és -virág

LifeNetwork


Hogyan kell elkészíteni?
A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük. A húslevest megmelegítjük, hozzáadjuk a virágecetet. A burgonyát még melegen meghámozzuk, karikára vágva az ecettel elkevert húslevesbe tesszük. Legalább egy órán át állni hagyjuk, ezalatt a lé nagy részét a burgonya magába szívja. A sarkantyúkaleveleket összetépkedjük, majd óvatosan a burgonya közé keverjük. Tálalás előtt legalább két órára behűtjük. A sarkantyúka virágait közvetlenül a tálalás előtt szórjuk a salátára. A sarkantyúka a legizgalmasabb salátavirág, majd meglátják!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!