Mi kell hozzá?
4 főre:
Fűszervaj:
Hogyan kell elkészíteni?
A csukafilé darabokat elkészítés előtt egy órával besózzuk. Egy jénai edény aljára rakjuk le a szalonnabőröket, arra egy réteg csukát rakunk, majd megszórjuk a fűszerekkel. Megint egy réteg csuka, és így tovább. Annyi olajat öntsünk rá, hogy teljesen ellepje a halat, és lángelosztóval tegyük fel a tűzre. Először nagy lángon forraljuk fel, majd állítsuk minimálisra a gázt, és addig főzzük (gyöngyözve), amíg az összes víz el nem párolog a halból (kb. 6-8 óra). Lehűtjük. Hűtőben hetekig eláll. A fűszervajat úgy készítjük, hogy a vajat keverőtálba rakjuk a fűszerekkel, a sarkantyúcska levelekkel és virágokkal. Habverővel kikeverjük.