Sertésszűz dió kéregben, cukkínivel - Almárium Bisztró, Budapest

Vágólapra másolva!
Sertésszűz dió kéregben, cukkínivel - Almárium Bisztró, Budapest
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

Hozzávalók 4 személyre:

Forrás: Nagy Bence
  • 50-60 dkg sertésszűz
  • 10 dkg dió
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 35 dkg cukkini
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 1 dl szőlőolaj
  • 5 dkg cukor
  • ½ dl borecet
  • 5-6 szál kakukkfű
  • bors

Hogyan kell elkészíteni?

A cukkinit megmossuk és vékony csíkokra (ún. julanne-re) vágjuk. Megsózzuk, és borsozzuk, majd oliva olajjal és, borecettel ízesítjük. Hűtőbe tesszük 1-2 órára. A szűzpecsenyét lehártyázzuk, vastag szeletekre vágjuk és sóval, borssal fűszerezzük. Szőlőolajon (de lehet olíván is ) mindkét oldalát dióba forgatva, hirtelen megsütjük. Koktélparadicsomokat és kakukkfüvet teszünk mellé a serpenyőbe,majd sütőbe helyezzük, 4-5 perc alatt 185°C-on készre sütjük együtt. Salátával melegen, de akár hidegen is tálalhatjuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről