Sertésszűz dió kéregben, cukkínivel - Almárium Bisztró, Budapest
![](https://cdn.origo.hu/2024/02/hGSwEI57DzMnZoSkmKbK0epCNFE--fKGP09p7Til-jI/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Y3MWU5ZTI1YTQ4MTRjNDhhNTYyYzBjMGU4Y2I2YTNi.webp)
Mi kell hozzá?
Hozzávalók 4 személyre:
Hogyan kell elkészíteni?
A cukkinit megmossuk és vékony csíkokra (ún. julanne-re) vágjuk. Megsózzuk, és borsozzuk, majd oliva olajjal és, borecettel ízesítjük. Hűtőbe tesszük 1-2 órára. A szűzpecsenyét lehártyázzuk, vastag szeletekre vágjuk és sóval, borssal fűszerezzük. Szőlőolajon (de lehet olíván is ) mindkét oldalát dióba forgatva, hirtelen megsütjük. Koktélparadicsomokat és kakukkfüvet teszünk mellé a serpenyőbe,majd sütőbe helyezzük, 4-5 perc alatt 185°C-on készre sütjük együtt. Salátával melegen, de akár hidegen is tálalhatjuk.