A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Virágkonyha Halmos Monikával

Vágólapra másolva!
Bortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? Gondolják újra a konyhakertjüket, hiszen a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Ennivaló szirmokkal, új receptekkel érkezik a gasztroforradalom a LifeNetwork tévében!
Vágólapra másolva!

LifeNetwork

Turbolyás tojáskrém vadárvácskával

LifeNetwork

A tojásokat megfőzzük, megtisztítjuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a vajat, a krémsajtot, mustárral, sóval, finomra vágott turbolyával fűszerezzük... A folytatásért kattints az étel nevére!

Burgonyasaláta sarkantyúkával

LifeNetwork


A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük. A húslevest megmelegítjük, hozzáadjuk a virágecetet... A folytatásért kattints az étel nevére!

Búzafasírt virágsalátával

LifeNetwork


A búzát egy éjszakára beáztatjuk. Leöblítjük, felöntjük háromszor annyi vízzel, megsózzuk és fedő alatt puhára főzzük... A folytatásért kattints az étel nevére!

Illatos töltött gyümölcs

LifeNetwork

A gyümölcsöket félbevágjuk, kimagozzuk, a magházat karalábévájóval kivájjuk, majd egy tűzálló tálra állítjuk... A folytatásért kattints az étel nevére!

Joghurtos rózsakrém rózsazselével

LifeNetwork


A tortazseléport a rózsaszörpbe szórjuk, majd szüntelenül kevergetve felforraljuk. A besűrűsödött zselét egy kb. 10 x 20 cm-es fémtálcára öntjük, majd hűtőbe tesszük... A folytatásért kattints az étel nevére!

Levendulás keksz

LifeNetwork


A mazsolát egy jól záródó üvegbe tesszük, a szőlőlével felöntjük, és legalább egy napig állni hagyjuk, ezalatt a szemek szépen kigömbölyödnek... A folytatásért kattints az étel nevére!

Mézes-chilis-rózsás mozzarella

LifeNetwork


A chilit apróra összevágjuk vagy összetörjük, majd a virágecettel együtt a mézbe keverjük. Hozzáadjuk a rózsaszirmokat is, majd a mozzarellát szeletekre vagy kockára vágva beleforgatjuk... A folytatásért kattints az étel nevére!

Virágos palacsinta

LifeNetwork


A tojást csipetnyi sóval meg a cukorral felverjük, majd a lisztet és a tejet apránként hozzáadva simára elkeverjük... A folytatásért kattints az étel nevére!

Bortésztában sült dália

LifeNetwork


A tojásokat csipetnyi sóval kikeverjük, majd a lisztet és a bort apránként hozzáadva simára eldolgozzuk... A folytatásért kattints az étel nevére!

Körömvirágos pogácsa

LifeNetwork


A vaj felét megolvasztjuk, és a körömvirágszirmokat 3-4 percig sütjük benne, majd hagyjuk megdermedni. Vigyázzunk, nehogy megégjenek! A folytatásért kattints az étel nevére!

Akácvirág köntösben

LifeNetwork

A tojásokat a mézzel habosra keverjük. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet meg a tejet, esetleg egy csipetnyi sütőport... A folytatásért kattints az étel nevére!


Akácvirágos rebarbarapuding

LifeNetwork

A rebarbarát megtisztítjuk és 2 cm-es darabokra vágjuk, az almát felkockázzuk. Hozzáadjuk a mézet, majd annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük...A folytatásért kattints az étel nevére!

Bodzabólé

LifeNetwork

Az epret feldaraboljuk és a lemorzsolt bodzavirággal együtt a bóléstálba tesszük. Ráöntjük a lehűtött bodzaszörpöt, majd a jéghideg pezsgővel feltöltjük...A folytatásért kattints az étel nevére!

Bodzás sajttorta

LifeNetwork

A kekszet mozsárban összetörjük. Hozzáadjuk a puha vajat, alaposan összedolgozzuk, majd egy 20 cm átmérőjű tortaforma aljába-oldalára nyomkodjuk...A folytatásért kattints az étel nevére!


Csokis levendulás felfújt

LifeNetwork

A gesztenyemasszát egy kiskanálnyi levendulás cukorral összegyúrjuk, majd négy golyót formálunk belőle és a fagyasztóba tesszük...A folytatásért kattints az étel nevére!

Duplavirágos desszert

LifeNetwork

A fehérbort a levendulával meg a cukorral felforraljuk. Néhány csepp citromlével ízesítjük, majd a tűzről lehúzzuk és hozzáöntjük a beáztatott és felmelegített zselatint...A folytatásért kattints az étel nevére!

Hideg sárgadinnyeleves

LifeNetwork

Az alaposan megmosott dinnyéket félbevágjuk, a magokat eltávolítjuk. A dinnye húsából személyenként 5-6 kis gömböt vájunk ki, a többi dinnyehúst a héjából kikaparjuk, majd turmixoljuk...A folytatásért kattints az étel nevére!

Húsgombócok bársonyvirággal

LifeNetwork

A burgonyát héjában megfőzzük, kihűtjük, meghámozzuk és összetörjük. Összedolgozzuk a darált hússal, a tojással...A folytatásért kattints az étel nevére!

Vidám nyári desszert, rétegezve

LifeNetwork

A megtisztított egrest annyi vízben, amennyi éppen ellepi, felforraljuk. Hozzáadjuk a cukrot, majd a bodzaszörppel elkevert tortazselé porral besűrítjük...A folytatásért kattints az étel nevére!

Virágos sajtgolyók

LifeNetwork

A krémsajtot a puha vajjal összekeverjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a durva sót, a virágokat és alaposan eldolgozzuk. A masszát lefedve behűtjük...A folytatásért kattints az étel nevére!

További érdekességek: viragkonyha.postr.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!