Delhi bárány masala (Bárány Delhi-módra), Curry House, Budapest

Vágólapra másolva!
Delhi bárány masala (Bárány Delhi-módra), Curry House, Budapest
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

(2 főre)

  • 300g bárányhús (főtt kockázott)
    Nagy Bence
  • hagyma
  • paradicsom
  • gyömbér
  • fokhagyma
  • olaj
  • garam masala
  • korianderpor
  • görögszéna
  • kurkuma
  • csilipor
  • zöld koriander
  • köménypor

Naan kenyér:

  • búzafinomliszt
  • cukor
  • olaj
  • víz
  • tojás
  • tej

Hogyan kell elkészíteni?

A forró olajba tesszük a reszelt gyömbért, a fokhagymát, az apróra vágott vöröshagymát, a felkockázott paradicsomot, majd zöldpaprikát, hagymadarabokat. Chilipaprikából annyit használjunk, amennyire csípősre akarjuk készíteni. Utána még ízesítjük kis kurkumával, korianderporral, köményporral, garam masalával, kis sóval. Beletesszük a paradicsomszószt, hagymaszószt, kb 4-4 kanálnyit, majd a húst. Összefőzzük, kb 8-10 perc alatt.

A naan kenyér hozzávalóiból kenyértésztát gyúrunk, majd pihentetjük egy ideig. Utána kis halmokat szaggatunk belőle, ezeket kézzel kerek lapótyává egyengetjük. A naan kenyér a tandoorban sül, de akinek nincs, próbálhatja a sütőben is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!