Mi kell hozzá?
Hogyan kell elkészíteni?
A bagetteket fűszervajjal megkenjük, és platnin vagy serpenyőben megpirítjuk. A garnélákat fokhagymával forró serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadunk egy kevés fehérbort, egy jó evőkanál vajat, az olívabogyókat, friss csilit. Hagyjuk egyet forrni, majd hozzá tesszük a felezett koktél paradicsomot, petrezselymet és bazsalikom pestót.
Gremolata:
Megmosott és megszárított citromhéjat, a fehér része nélkül vékony juliannre vágjuk. Petrezselymet finom csíkokra vágjuk, a fokhagyma gerezdeket először nagyon vékony szeletekre, majd csíkokra vágjuk. A három összetevőnket összekeverjük 1-1-1 arányban, és annyi olívaolajat öntünk rá, hogy éppen ellepje, majd kevés citromlével és sóval ízesítjük.
Tálalás:
Tányérra fektetjük a pirított bagettet, a garnélás ragut ráhalmozzuk. A gremolátátval meglocsoljuk.