Mi kell hozzá?
20 dkg rebarbara
20 dkg alma
8 dkg méz
1 dl narancslé
8 fürt akácvirág
3 evőkanál búzakeményítő
A szószhoz:
1 nagy csokor citromfű
1 dl narancslé
2 evőkanál méz
Hogyan kell elkészíteni?
A rebarbarát megtisztítjuk és 2 cm-es darabokra vágjuk, az almát felkockázzuk. Hozzáadjuk a mézet, majd annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Ha a rebarbara megpuhult, a búzakeményítőt a narancslével elkeverjük, szüntelen kevergetés mellett belecsorgatjuk, majd 1-2 percig forraljuk. A tűzről levéve belekeverjük a száráról lecsípett akácvirágokat és a masszát vízzel kiöblített formába töltjük. 3-4 órán át hűtőszekrényben dermesztjük, majd a formából tálra borítva, cikkekre vágva kínáljuk.
Nagyon jól illik mellé egy citromfüves szósz. Ehhez a citromfüvet a narancslével meg a mézzel pépesítjük és a puding mellé tálaljuk.