Bodzás sajttorta
![](https://cdn.origo.hu/2024/02/0lh_OHqOA5kEvAtrwwRz3KFn_KKrtDkJqtWOZhNIHws/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Y0NTA5NTk1YTc4NTQxYjNhMjM2NTZjYjk1NmVlM2Q0.webp)
Mi kell hozzá?
18 dkg zabkeksz
7 dkg vaj
25 dkg krémsajt
10 dkg porcukor
2 tojás
1 dl tejföl
1 citrom
4-5 bodzavirág
1 teáskanál búzakeményítő
Hogyan kell elkészíteni?
A kekszet mozsárban összetörjük. Hozzáadjuk a puha vajat, alaposan összedolgozzuk, majd egy 20 cm átmérőjű tortaforma aljába-oldalára nyomkodjuk. Fóliával lefedve a hűtőbe tesszük, míg a krém elkészül. Ehhez a krémsajtot simára keverjük a mézzel, egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, a tojássárgáját, majd a tejfölt, fél citrom levét és reszelt héját. Végül belekeverjük a bodzavirágokat és a keményítőt. A masszát a lehűlt kekszrétegre öntjük, a formát egy tepsibe állítjuk. A tepsit 2-3 cm magassági forró vízzel feltöltjük, majd előmelegített sütőbe toljuk. 150 fokon kb. 45 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a teteje már szilárd, de a belseje puha, remegős. Mellé bodzavirággal ízesített cseresznyelekvárt kínálhatunk.