Selyemfűmézben sült rózsaborsos gyümölcsök – Múzeum Kávéház-Étterem, Budapest

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • Szezonális gyümölcsök 4-6 féle 0.8 kg
    Forrás: Nagy Bence
  • Selyemfűméz 8 evőkanál
  • Rózsabors 0.008 kg
  • Édes vagy félédes fehérbor 0.2 l
  • Citrom vagy más citrus fagylalt 8 gombóc
  • Bazsalikom 1 kis csokor

Hogyan kell elkészíteni?

A felmelegített mézbe szórjuk a borsot, belepirítjuk a gyümölcsöket, felöntjük borral és restre pároljuk, megszórjuk összevágott vagy tépkedett bazsalikommal. A még forró gyümölcsökre kanalazzuk a fagylaltot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!