Mi kell hozzá?
Töltelék:
Tálaláshoz:
A rizspalacsintához összekeverjük az alapanyagokat, hogy csomómentes, közepesen híg tésztát kapunk. Addig a serpenyőben kevés olajon megdinszteljük a felszeletelt hagymát, gyakran kevergetve, nehogy megégjen. Hozzáadjuk a húst és együtt pirítjuk, míg megsül, majd meglocsoljuk pár kanál halszósszal, és frissen őrölt fekete borsot szórunk rá. Lehúzzuk a tűzről és a tálalásig félretesszük. Egy serpenyőt tűzforróra hevítünk, kicsit bővebb olajon 1 kisebb merőkanál tésztát egyenletes kör alakúra terítünk bele. Két percig sütjük erős lángon, majd megszórjuk az egyik felét a húsos töltelékkel, és ráhajtjuk a másik felét, mint egy omlettre. Tovább sütjük 1 percig, majd óvatosan átfordítjuk a másik oldalára és azt is 1 percig sütjük, hogy ropogós legyen. Egy tiszta deszkára tesszük, ahol felvágjuk 5-6 darabra.
Tálalás:
A megmosott salátaleveleket, a zöldfűszereket és a mungóbab-csírát az asztalra tesszük a feldarabolt palacsintával. Egy salátalevelet a tenyerünkbe fogunk, ráhelyezünk egy darab palacsintát, majd ízlés szerint zöldfűszereket, csírát. Begöngyöljük a salátalevelet, és az asztali szószba mártogatva fogyasztjuk.