Mi kell hozzá?
Alaplé:
Egy nagy lábasban vizet forralunk. A csontokat beletesszük a lobogó vízbe, és 5 percig forraljuk, majd kiszedjük, és langyos folyó víz alatt tisztára mossuk. A tiszta fazékba visszatessuük a csontokat és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi (kb. 3 liter). Lassú tűzön főzzük, időnként habozzuk le. (főzési idő, min 4-5 óra). Közben felforrósítunk egy serpenyőt. A hagymát és a gyömbért hosszában félbevágjuk, és a vágott felükön szárazon megpirítjuk őket. Nem baj, ha kormosra égnek, ez is plusz ízt ad a levesnek. A hagymát és a gyömbér felét hozzáadjuk a leveshez. A fűszereket szintén szárazon pirítjuk egy percig, és a gyömbér másik felével félretesszük a főzési idő utolsó órájáig; csak ekkor tesszük bele a levesbe, hogy ne főjön ki addig az ízük. A főzési idő felénél (kb. 3-3,5 óra) ízesítjük a levest sóval, cukorral és halszósszal.Ha kész a leves, leszűrjük.
Tipp: főzzünk az alaplébe fél kg marhalábszárat, mélyíti az ízeket.
Tatár:
Az alapanyagokat összekeverjük. Négy részre osztjuk, golyókat formálunk, majd egy séfkés segítségével kilapítjuk, tálalásig lefóliázzuk.
A tálaláshoz:
A tésztát a csomagoláson jelzett módon megfőzzük, négy tálban elosztjuk. A tatárt ráhelyezzük a tésztára, majd a forrásba hozott lével felöntjük (fejenként kb 5 dl). Megszórjuk a zöldségekkel, fűszernövényekkel majd feladjuk. Kínáljunk hozzá chilit, lime-ot és halszószt, hogy mindenki saját magának ízesíthesse.