Hideg libamáj zsírjában - Mirage Étterem, Hotel Délibáb, Hajdúszoboszló

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • Libamáj: 0,32 kg
    Forrás: Nagy Bence
  • Újhagyma: 1 csomag
  • Só: 0,02 kg
  • Cukor: 0,04 kg
  • Ételecet 10%-os: 0,03 l
  • Tengeri só: 0,02
  • Frissen őrölt bors: 3 tekerés
  • Libazsír

Hogyan kell elkészíteni?

A libamájat kivesszük a hűtőből felhasználás előtt, minimum egy órával.

Szobahőmérsékletre melegedett májat egy tálcán óvatosan kézzel kinyitogatjuk. Egy szemöldök csipesz segítségével az ereket eltávolítjuk a májból. Gondosan figyeljünk oda, hogy minden eret vegyünk ki, ne maradjon benne, mert nagyon kellemetlen tud lenni. A kierezett májat egy folpackra tesszük tengeri sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük. Majd 15-percig 55-fokon sus-vidoljuk. Ameddig a máj készül, elkészítjük az újhagyma salátát. Az újhagymákat vékony szeletekre szeljük, és egy pohárkába tesszük. Elkészítjük a saláta levet is. Kettő deci vízhez só cukrot és ecetet teszünk, elkeverjük úgy, hogy minden feloldódjon benne. Kóstoljuk, és ha szükséges után ízesítjük. A kész salátalevet ráöntjük a hagymaszeletekre úgy, hogy éppen ellepje. Az elkészült májat kivesszük a vízfürdőből és minimum 8-10 órán keresztül hűtőbe tesszük. Mikor már a máj jól kidermedt, talajuk. A májat felvágjuk négy egyforma szeletre és a szeleteket srégen átvágjuk így, nyolc szelet májat kapunk. Egy adagba kettő szeletet teszünk, mellé egy pohárka hagyma saláta jár és végül kidermesztett libazsírt adunk mellé. Frissen sült kenyérrel kínáljuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!