Tésztához (Sable breton)
Hogyan kell elkészíteni?
A szárazanyagokat összekeverjük, majd a tojás hozzáadásával linzertésztát gyúrunk úgy, hogy a felkockázott vajat a legvégén apránként dolgozzuk a tésztához.
Házi sárgabarack lekvár:
Hogyan kell elkészíteni?
A sárgabarack pürét 40 – 45 Celsius fokig felmelegítjük, majd hozzáadjuk a
a cukorral elkevert pektint.
Felfőzzük, ezután hagyjuk kihűlni .
Párolt Almatöltelék:
Hogyan kell elkészíteni?
A vajat felmelegítjük a,majd hozzáadjuk az almát és elkezdjük a párolási folyamatot , ezután megszórjuk cukorral és belerakjuk a vaníliarúd kikapart belsejét. Puhára párolva visszahűtjük, majd hozzáadjuk az őrölt fahéjat
Felverhető Mandulás ganache
Hogyan kell elkészíteni?
A 10 dkg tejszínt felfőzzük az invertcukorral és a glükóz sziruppal, a vaníliarúddal kikaparva, valanint a reszelt citromhéjjat .
Ha felforrt , akkor összekeverjük az olvasztott csokoládéval és az olvasztott kakaóvajjal , amelyhez merülő mixert használunk.
Emulgálás közben hozzáadjuk felkockázott marcipánt apránként, majd a hideg tejszínt ezt követően tökéletes emulziót készítünk. Dupla fóliával ellátva hűtve tároljuk 24 órán keresztül. Felhasználáskor hűtőből kivéve habbá verjük , nyomózsákból formázzuk.
Mandulás morzsa:
Hogyan kell elkészíteni?
A hozzávalókból tésztát gyúrunk. Miután elkészült lefagyasztjuk , majd reszelővel lereszeljük .
Sütjük, ha kihűlt, akkor ropogós jellegű morzsát kapunk.