Pappardelle vargányával és juhsajttal - Trattoria Toscana, Budapest
![](https://cdn.origo.hu/2024/02/ygt_VDewVsoR_XUr29V4JpS3JMqquh5pgE15kQPaALA/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzlmZmY0N2YwOTU2NzRjYTI5NDU2NTk1OTVkZTg0YzU4.webp)
Mi kell hozzá?
Hogyan kell elkészíteni?
A pármai sonkát 180 fokon süssük 8-10 percig, ez a tálaláshoz szükséges. Tegyük fel főni a tejszínt őrölt szerecsendióval, feketebors, majd ha elkezd forrni, elzárjuk alatta gázt és hozzáadjuk a római juhsajtot. Forrósítsuk fel a teflon serpenyőt, a felszeletelt vargányát tegyük bele, locsoljuk meg olívaolajjal, adjunk hozzá egy gerezd fokhagymát. Ha karamellizálódtak a gombák, adjuk hozzá a kakukkfüvet és a fehérbort. Figyelni kell, hogy amikor a fehérbort öntjük, húzzuk le a gázt. Tegyük hozzá a koktélparadicsom gerezdeket. Sózzuk, borsozzuk. A tésztához szükséges lisztet, tönkölybúzát és tojást gyúrjuk össze, nyújtsuk ki, majd főzzük meg. Mivel friss tésztáról van szó, 4-5 perc alatt megfő. A tésztát forgassuk össze a gombával, szórjuk meg petrezselyemmel és pár csepp olívaolajat adjunk hozzá.