Mi kell hozzá?
Zöldség alaplé :
Ezeket 1 órán keresztül főzzük, majd szűrjük es forrón tartjuk.
Sülttök pürè :
1 közepes tököt felvágunk és sütőben 180 fokon puhára sütjük, majd pürésítjük:
Tintahal:
Rizottó:
Hogyan kell elékszíteni?
2 db shalott hagymàt finomra vágva keves olívaolajban lassan pirìtunk. Amikor üveges lesz, akkor hozzáadjunk az arborio rízst és àtmelegítjük. Ezután felöntjük 1,5 dl fehér száraz borral. Lassű tűzön elpárologtatjuk, majd folyamatosan, szakaszosan öntögetjük és főzzük a rízst a forró zöldségalaplèvel. Sóval, borssal ízesítjük és hozzádobunk 4 db pici vajkockát.10 percig főzzük lassan kevergetve, míg besűrűsödik. A következő lépésben hozzáadjuk a felkockázott tököt ès 4 evőkanal tökpürèt. Kis lével ismét főzzük. A három zsályalevelet, kevés pirított fokhagymát keverünk mèg bele, illetve 2 marék reszelt parmezánt. Negyed óra elteltével öntsünk hozzá 2 evőkanál olívaolajat és petrezselymet, valamint 6 kis kocka vajat. A végé fèl citrom héjával és pár csepp levével ízesítsük. Tálaláskor egy marék pirított török mogyorót szórjunk a tetejére, illetve a pirított tintahalat.