GYÖMBÉRES NARANCSOS SÜTŐTÖK KRÉMLEVES - Fülemüle Csárda, Villánykövesd
![](https://cdn.origo.hu/2024/02/uBQwswI8Yi98zWANs4NSeJQUa5EPwrzEEjeMdjeYyt8/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2RlNDRkZGU2ZjJkMjQ2ZDJiNWI3Y2VmYTNjZjA1Zjc4.webp)
Mi kell hozzá?
Hogyan kell elkészíteni?
A megmosott kimagozott sütőtököt kb. 3 ujjnyi vastag darabokra vágjuk, majd utána sütőben 180 °C-on vajpuhára sütjük (kb. 3óra). Miután megsült a tök, lehúzzuk a héját és azután egy kis fazékban vagy lábosban vajat olvasztunk és átfuttatjuk a tököt rajta és felöntjük zöldség alaplével, vagy vízzel és hozzáadjuk a fél narancs kifacsart levét, csipet sót, kiskanál mézet, pár szelet gyömbért. Majd ezek után jól összeforraljuk az egészet és a végén besűrítjük egy kiskanál kukoricakeményítővel, amit külön kevés hideg vízzel kikeverünk és úgy agyuk hozzá a levesünkhöz. Tálaláskor a leves tetejére rakhatunk tejhabot, pirított tökmagot és pár csepp tökmagolajjal is meglocsolhatjuk, ínyenceknek még egy kis hagyma csírát is rakhatunk rá.