KÁPOSZTALEVES - Tanti, Budapest

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • 1\2 fej zsenge káposzta
    Forrás: Nagy Bence
  • 200g savanyú káposzta
  • 800ml világos csirke alaplé
  • 3 db salot hagyma
  • 20g friss gyömbér
  • 100ml rízsecet
  • 100 ml feherbor
  • olivaolaj
  • 200g borlotti bab
  • 200g zsír
  • 80g n’duja kolbász
  • 80g érett vörös kimcsi

Hogyan kell elkészíteni?

1.A hagymát és a gyömbért megpároljuk, felöntjük az ecettel és a fehérborral, majd teljesen elfőzzük.

2.Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott káposztát és puhára pároljuk.

3.Az alaplével öntsük fel, majd forraljuk fel és hagyjuk állni.

4.Erős turmixban hozzákeverjük a savanyúkáposztát és átszűrjük.E

5.Felforraljuk és megsózzuk.

6.A babot egy éjszakára áztassuk be, majd öblítsük le.

7. Főzzük puhára vízben, sózzuk meg és 10 percre hagyjuk állni.

8.Leszűrjük, majd megolvasztott zsírba tesszük, és nagyon lassan tovább főzzük.

9.Tálaláskor a tányérba tesszük a babot, a kimcsit, valamint a kolbászt ás öntsük rá a levest.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!