Hogyan kell elkészíteni?
Mossuk meg a zöldségeket, majd töröljük szárazra őket. Vágjuk vékony szeletekre uborkagyaluval, vagy egy éles késsel az édesburgonyát, de a héját hagyjuk rajta. Majd olívaolajjal, pirospaprikával, sóval és borssal fűszerezzük. Fontos, hogy ne sok olajat tegyünk rá, csak annyit, amennyi épphogy befedi a zöldségszeletek mindkét oldalát.
2. Egy sütőpapírral befedett tepsire helyezzük a szeleteket, fontos azonban, hogy egyetlen karika se fedje egymást. 140 Celsius fokon 40-45 percig süssük a zöldségeket, félidőnél forgassuk át őket.
3. Időközben készítsük el a gyömbéres-datolyás mártogató szószt. A datolyát, a paradicsompürével, a friss gyömbér reszelt húsával, a fokhagymával összeturmixoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tipp:
1. Nem szabad melegen letakarni a már kész chips-et, mert megpuhul.
2. Ha az aprító nem tudja pépesíteni a datolyát, akkor adjuk hozzá egy kevés vizet és várjuk pár percet, míg a datolya megpuhul.