Hogyan kell elkészíteni?
1. Előmelegítjük a sütőt 230 Celsius fokra, majd egy tepsibe sütőpapírt teszünk. Összekeverjük egy tálban a barna cukrot a narancslével, fahéjjal és a mézzel.
2. Megvárjuk míg a cukor elolvad, majd a szeletelt ananászokat megforgatjuk a "páclében". 15 percig benne hagyjuk az ananászokat az ízesített folyadékban.
3. A marinált szeleteket egyesével a sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük. A megmaradt páclevet meghagyjuk későbbre. Ezután 15 percig sütjük az ananászok egyik oldalát, majd átforgatjuk az őket és az új oldalukat a megmaradt páclével átkenjük. Újabb 15 percig sütjük.
Tipp:
Tálaláskor joghurttal locsoljuk meg, majd durvára tört pisztáciával és mentalevéllel tálaljuk.