Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg szűzpecsenye
10 dkg húsos császárszalonna
1 cs újhagyma, vagy 15 dkg vöröshagyma
2 cs petrezselyem zöldje
4 gerezd fokhagyma
só
frissen őrölt bors
1 dl étolaj
40 dkg tisztított zeller gumó
40 dkg tisztított petrezselyem gyökér
Hogyan kell elkészíteni?
A húsos szeletelt császár szalonnát vékony csíkokra vágom.
Az apróra vágott hagymát, vagy még inkább az újhagymát, a zúzott fokhagymát, együtt pirítom kevés olajon a szalonnával együtt.
Az ujjnyi csíkokra vágott szűzpecsenyét összepirítom a hagymával.
Ízesítem sóval, frissen őrölt borssal.
Végül megszórom rengeteg apróra vágott petrezselyem zöldjével.
A kockára vágott sült burgonya helyett dobókocka nagyságúra vágom a zellergumót, és a petrezselyem gyökeret. Meggőzölöm félkeményre.
Kevés zsiradékban ropogósra pirítom forró serpenyőben.
Tálalás előtt összeforgatom a húst a zöldségekkel.