Brassói apró pecsenye

Vágólapra másolva!
(BURGONYA HELYETT ZELLER ÉS FEHÉR RÉPA KOCKÁKKAL)
Vágólapra másolva!

Hozzávalók (4 személyre):

60 dkg szűzpecsenye
10 dkg húsos császárszalonna
1 cs újhagyma, vagy 15 dkg vöröshagyma
2 cs petrezselyem zöldje
4 gerezd fokhagyma

frissen őrölt bors
1 dl étolaj
40 dkg tisztított zeller gumó
40 dkg tisztított petrezselyem gyökér

Forrás: LifeTv

Hogyan kell elkészíteni?

A húsos szeletelt császár szalonnát vékony csíkokra vágom.
Az apróra vágott hagymát, vagy még inkább az újhagymát, a zúzott fokhagymát, együtt pirítom kevés olajon a szalonnával együtt.
Az ujjnyi csíkokra vágott szűzpecsenyét összepirítom a hagymával.
Ízesítem sóval, frissen őrölt borssal.
Végül megszórom rengeteg apróra vágott petrezselyem zöldjével.
A kockára vágott sült burgonya helyett dobókocka nagyságúra vágom a zellergumót, és a petrezselyem gyökeret. Meggőzölöm félkeményre.
Kevés zsiradékban ropogósra pirítom forró serpenyőben.
Tálalás előtt összeforgatom a húst a zöldségekkel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!