Hozzávalók:
10 dkg szeletelt császár szalonna
10 vörös hagyma, vagy 1cs. újhagyma
15 dkg sárga répa
15 dkg zeller gumĂł
15 dkg petrezselyem gyökér
25 dkg fejtett bab
2 l vĂz
3 gerezd fokhagyma
sĂł
frissen őrölt bors
1 tk piros paprika
10 dkg paradicsom
1 db TV paprika
1 cs zeller zöld
8 dkg árpagyöngy
3 dl tejföl
Hogyan kell elkĂ©szĂteni?
A vĂ©kony csĂkokra szeletelt császár szalonnát megpirĂtom egy kevĂ©s Ă©tolajban. A Vegetáriánusok hagyják ki a szalonnát. Az aprĂłra vágott vörös hagymát, Ă©s fokhagymát megpirĂtom a zsiradĂ©kban. AprĂłra vágott paradicsomot, Ă©s TV paprikát adok hozzá. A vĂ©kony hasábokra vágott sárgarĂ©pát, petrezselyem gyökeret, zeller gumĂłt a hagymán megpirĂtom, a friss puha fejtett babbal egyĂĽtt. Rengeteg vágott zeller zöldet szĂłrok rá. ĂŤzesĂtem sĂłval, Ă©s frissen Ĺ‘rölt borssal. megszĂłrom piros paprikával. ElkeveremKevĂ©s vĂzzel felöntöm, Ă©s rövid lĂ©ben párolom puhára, fedĹ‘ alatt. Amikor elkĂ©szĂĽlt felöntöm a kĂvánt leves mennyisĂ©gre. Ha Ăşjra felforrt szĂłrok bele egy kevĂ©s árpagyöngyöt betĂ©tnek. FĹ‘zöm mĂ©g 10 percig. Tálaláskor tejfölt kĂnálok hozzá