Rizses csirke, rizs helyett gerslivel

Vágólapra másolva!
Rizses csirke, rizs helyett gerslivel
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:

6 db csirke comb filéje
15 dkg vöröshagyma
0,5 dl napraforgĂł olaj
4 gerezd fokhagyma
1 tk majoranna
sĂł,
frissen őrölt bors
2 cs petrezselyem zöld
15 dkg sárgarépa
15 dkg petrezselyem gyökér
10 dkg lila hagyma
1 db kápia paprika
15 dkg fejes káposzta
10 dkg rukkola
1 dl napraforgĂł olaj

Forrás: LifeTv

Hogyan kell elkészíteni?

Az apróra vágott vöröshagymán megpirítom a nagyobb kockára vágott csirkecomb filét. Ízesítem sóval, kevés fokhagymával, frissen őrölt borssal, és egy kevés majorannával. Megpirítom. Adok hozzá egy kevés vizet és fedő alatt félpuhára párolom. Hozzáadom a megmosott űrtartalomra kimért gerslit, és elkeverem. Hozzá adom a gerslihez képest kétszeres mennyiségű vizet, és lassú tűzön fedő alatt készre főzöm. Amikor kész, nyersen hozzákeverem a vékony metéltre, juliennere vágott sárgarépát, petrezselyem gyökeret, lilahagymát, piros színű kápia, paprikát, vágott petrezselymet, és egy kevés fehér káposztát. Fedő alatt hagyom egy kicsit állni. Tálaláskora tetejére zöld salátát teszek.
Aki szeretne egy kis ropodós érzést, szórjon az ételre pirított napraforgó magot

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!