Hozzávalók:
1 db kanadai tök
30 dkg darált sertés lapocka
1 db tojás
5 dkg aszalt szilva
8 dkg sültalma krém
3 szál újhagyma
só
0,5 db reszelt szerecsendió
Nagyon pici chili. Nem lehet erős, csak a kiegészítő aromájára van szükség!
Hogyan kell elkészíteni?
A kanadai tök kerek részét kimagozom, úgy, hogy a tök egyben maradjon, és gömb formájú legyen. Vágok neki egy talpat, hogy ne billegjen.
A töltelék: Egy keverőtálba a tök hosszúkás részének egy darabját belereszelem. Hozzáadom a darált sertés lapockát. Keverek hozzá sültalma krémet, és apróra vágott aszalt szilvát. Ütök bele tojást, hogy összefogja.Vágok bele újhagymát. Ízesítem egy kevés sóval, reszelt szerecsendióval, és egy nagyon kevés chilivel. Összegyúrom. Visszatöltöm a tök üregébe, alufóliával letakarom, és 70 percig sütöm 170 C-fokos előmelegített sütőben. 20perccel a sütés vége előtt mellé teszem a tök megmaradt tisztított darabjait. Tálaláskor felcikkezem, és karamellizált céklát adok hozzá. ( A megfőtt 30 dkg céklát felcikkezem, és 4 dkg vajban odapirítom, miközben egy evőkanál balzsamecettel, és sóval ízesítem.)