Mi kell hozzá?
- 2 nagyobb őszibarack
- 2 dl creme fraiche
- 4-5 dús szál bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-1,5 dl olívaolaj
- 2 marék pörkölt pirított földimogyoró
- 2 db chili paprika
Hogyan kell elkészíteni?
1. Egy serpenyőben kevés olajon lepirítjuk az apróra vágott chilit, majd beleszórjuk a durvára
vágott mogyorót. Összeforgatjuk őket, pár percig hevítjük. Megvárjuk, míg lehűl.
2. Elkészítjük a pestót. A leveleire szedett bazsalikomot tálba tesszük, hozzáadjuk a felszeletelt
fokhagymát és az olajat, aztán botmixerrel homogén állagúra keverjük.
3. Összeállítjuk az ételt. A nektarin szeleteket lefektetjük egy tálra és közé creme fraiche-t
kanalazunk. Leöntjük pestóval és megszórjuk pikáns mogyoróval.