Mi kell hozzá?
- 16 db pici mozzarella golyó
- 60 gr krémsajt
- 1 marék dióbél, durvára vágva
- 1 markék mogyoró, durvára vágva
- 1 db sárgarépa pucolva– vékony pálcika alakra vágva
- 10 szál ropi
- só
Hogyan kell elkészíteni?
1. A mozzarella golyókat kivesszük a saját levükből és sóval megszórjuk mindenhol, majd
egyesével belemártogatjuk a puhább krémsajtba.
2. A durvára vágott dióbélbe vagy mogyoróba megforgatjuk a sajtgolyókat. Fogó pálcikának
egy-egy fél ropit vagy sárgarépát használunk.
Tipp:
A krémsajtot használat előtt 1 órával vegyük ki a hűtőből, hogy folyós-kenhetőbb állagú legyen.
A kész golyókat tegyük fogyasztás előtt 1 órával a hűtőbe, hogy a sajtkrém a dióval egy keményebb
burkot képezzen a mozzarella golyók körül.