Nyári zöldborsóleves mentával és kesudióval

Vágólapra másolva!
Nyári zöldborsóleves mentával és kesudióval
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

- 4 dl hideg zöldségalaplé
- 5 db mentalevél
- 50 dkg friss fejtett borsó
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl habtejszín
- 1 marék kesudió, beáztatott
- 2 csipet fehérbors
- 1 csipet Cayenne bors
- 1 csipet szerecsendió
- só ízlés szerint

Forrás: LifeTv

Hogyan kell elkészíteni?

1. Egy edénybe beleöntjük a zöldségalaplevet és hozzáadjuk a friss borsót, a kesudiót, a
mentaleveleket és a fokhagymát. Fedő alatt lassú tűzön 10 percig főzzük.
2. Amikor elkészült, várunk pár percet, hogy a keverék lehűljön, majd botmixerrel összeturmixoljuk.
3. Hozzáadjuk a habtejszínt és krémesre pürésítjük. A legvégén fűszerezzük.
4. Kesudióval és friss mentalevelekkel díszíthetjük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!