Hozzávalók:
400 gr sertés lapocka
60 gr vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt bors
1 teáskanál majoranna
1 evőkanál mustár
3 -4 db szegfűszeg
200 gr petrezselyem gyökér
100 gr sárgarépa
150 gr gomba
200 gr zöldborsó
3 cs kapor
1 tk piros paprika
60 gr tört búza
1,4 L vĂz
Hogyan kell elkĂ©szĂteni?
Az aprĂłra vágott vöröshagymát megpirĂtom kevĂ©s zsiradĂ©kban a kis kockára vágott császárszalonnával egyĂĽtt. Ezen pirĂtom a kis kockára vágott malachĂşst. ĂŤzesĂtem sĂłval, borssal, majorannával, mustárral Ă©s szegfűszeggel. KevĂ©s vizet is öntök alá. FĂ©lkemĂ©nyre pirĂtom, párolom. Ekkor adom hozzá a kockára vágott petrezselyem gyökeret, zöldborsĂłt, Ă©s gombát. Rengeteg kaprot szĂłrok bele. MegszĂłrom piros paprikával, Ă©s elkeverem. Felöntöm a vĂzzel, Ă©s puhulásig fĹ‘zöm. BetĂ©tkĂ©nt tört bĂşzát fĹ‘zök bele