Mi kell hozzá?
5 db répa
koriander
3 ek. olívaolaj
2 ek. köménymag
2 ek. koriandermag
1 tk. őrölt paprika
½ tk. kurkuma
200 gr barna rizs
435 ml víz
100 gr mazsola
2 ek. fenyőmag
petrezselyem
fetasajt
só, bors
Citromos dresszinghez:
60 ml citromlé
1 ek. almaecet
2 ek. méz
3 ek. olívaolaj
Hogyan kell elkészíteni?
·Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
·Egy tálban a darabokra vágott répákat fűszerezzük paprikával, koriandermaggal, kurkumával, köménnyel. Sózzuk, borsozzuk, keverjük össze 3 ek. olívaolajjal és hagyjuk míg összeérnek kicsit az ízek. Süssük őket 25-30 percig, amíg puhák és aranyló színűek nem lesznek.
·Az előre beáztatott rizst főzzük meg kb 45. perc alatt, amíg a vizet teljesen magába nem szívja.
·Készítsük el a citromos dresszinget: Ehhez keverjük össze a hozzávalókat és tegyünk hozzá kevés fűszert, amit a répáknál is használtunk.
·Keverjük össze a répát a rizst és szórjuk meg kockára vágott fetasajttal, friss petrezselyemmel.