Mi kell hozzá?
11,5 dkg tönkölyliszt
11,5 dkg mandulaliszt
8 dkg eritrit
1 csipet só
15 dkg vaj
1 db tojássárgája
Máz:
2 tk. citromlé
3 tk. víz
durvára tört mandula
80 gr por eritrit
Hogyan kell elkészíteni?
·A lisztet vegyítsük össze a darált mandulával, a porcukorral és a sóval. Morzsoljuk el benne a vajat.
·A tojássárgáját keverjük el az aromával, adjuk a lisztes keverékhez, és gyúrjuk össze. Ha száraz lenne, adjunk hozzá egy kis tejet. A tésztát csomagoljuk folpackba, tegyük a hűtőbe félórára.
·Enyhén lisztes felületen nyújtsuk ki kb. fél cm-es vastagságúra, kiszúróval szaggassunk mintákat belőle.
·Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe, majd előmelegített sütőben, 180 °C-on süssük a kekszeket addig, amíg egy kis színt kapnak. Vegyük ki a sütőből, majd hagyjuk kihűlni. Addig készítsük el a mázt.
Máz: 80 gr por eritritet keverjünk el 3 tk. vízzel és 2 tk citromlével. Kenjük meg vele a sütemények tetejét és szórjuk meg aprított mandulával.