Hozzávalók:
2 db buláta sajt
200 gr sárgarépa
20 gr méz
durva őrölt bors
50 gr aszalt paradicsom
5 cl olaj a paradicsomról
5 levél bazsalikom
2 cl balzsamecet
3 csomag petrezselyem
1 db citrom héja, és leve
3 gerezd fokhagyma
8 cl étolaj
6 gr só
Hogyan kell elkészíteni?
A sajtot felvágom négy felé. Tálaláskor adok mellé mézes borsos sárgarépát, aszalt paradicsom krémet, citromos petrezselymet, és barna magos pirítóst.
Mézes répa
A reszelt sárgarépát összekeverem mézzel, és durvára őrölt borssal. Néhány csepp citromlevet is adok hozzá.
Aszalt paradicsom krém
Az aszalt paradicsomot apróra vágom,a friss bazsalikommal együtt, és a saját olajával hígítom. Balzsamecetet keverek bele ízesítésnek
Citromos petrezselyem
A petrezselymet apróra vágom. Hozzáreszelem a citrom héját. Belecsavarom a levét. Kevés étolajat keverek hozzá, és zúzott fokhagymát is. legvégül durva nagy szemű sót adok hozzá.